Care sunt beneficiile dietei mediteraneene?

Un studiu recent a demonstrat că o dietă mediteraneană bogată în ulei de măsline și nuci poate reduce riscul de infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale si alte boli cardiovasculare. În trecut, studiile de cercetare au sugerat deja ca oamenii care urmează o dietă mediteraneană, au inima mai sănătoasă, dar aceste studii nu au putut explica dacă și stilul de viață a contribuit la acest lucru. Într-un nou studiu, cercetatorii din Spania au împărțit aproape 7. 500 de adulti în vârstă, cu diabet zaharat sau alte riscuri de inimă în trei grupuri. Două grupuri au fost instruite sa mănânce o dietă mediteraneană - una suplimentată cu ulei de măsline extra-virgin și cealaltă cu nuci - fiind consiliate de persoane specializate. Persoanele din al treilea grup de studiu au mâncat o dietă controlată, constând în alimente cu conținut scăzut de grăsimi, lactate, cereale, fructe și legume. În urmatorii cinci ani, 288 dintre participanții la studiu au avut un atac de cord sau accident vascular cerebral sau au murit de boli cardiovasculare. Oamenii care au urmat una dintre dietele mediteraneene și-au redus șansele de a dezvolta boli cardiovasculare cu 28 - 30% față de cei care au urmat o dietă săracă în grăsimi, în general. Noul studiu este primul care a arătat un beneficiu în rândul persoanelor fără boli inițiale de inimă, după cum cum au subliniat cercetatorii. ...

Amestecul de componente ale dietei mediteraneene, și nu un anumit ingredient, promovează sănătatea inimii. Calitatea grăsimii din dieta mediteraneană este una foarte bună, astfel ca ea înlocuiește alte surse de calorii mai puțin benefice pentru sănătate. În plus, există o mare varietate de alimente vegetale în dieta mediteraneană, inclusiv legume și fructe care pot fi consumate ca deserturi.

Este recomandat pentru oamenii care doresc să își îmbunătățească ușor dieta să renunțe la carne una sau doua zile pe saptamâna, să gătească cu ulei de măsline și să consume cu moderație vin roșu, în timpul meselor, în locul alcoolului tare. Înlocuirea gustărilor cu un conținut ridicat de carbohidrați sau de grăsimi cu nuci este, de asemenea, o schimbare benefică.

Multe dintre persoanele care au participat la studiu și care foloseau deja medicamente pentru diabetul zaharat sau colesterol, au remarcat un beneficiu substanțial datorită dietei mediteraneene. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».