Retenția de apă: o problemă care poate fi controlată

Mulți dintre noi ne-am confruntat cu retenția de apă, dar nu am fost, probabil, constienți de ea. Cel mai frecvent, retenția de apă apare atunci când picioarele sunt umflate, însă aceasta se poate manifesta și în zona brațelor, mâinilor, feței, sau a altor zone ale corpului. Retenția de apă este cunoscută și sub numele de edem și se referă la o acumulare excesivă de lichid în sistemul circulator, țesuturi sau cavitățile din organism. Retenția de lichide este cauzată de prea mult lichid în țesuturile organismului dumneavoastră. Există o varietate de cauze ale retenției de apă, inclusiv schimbări ale nivelului de minerale și proteine din sânge și țesuturi, insuficiența cardiacă, insuficiența renală, și anumite medicamente. Alte cauze pot include: o dietă prea bogată în sare, sindromul premenstrual, sarcina, hipertensiunea arterială, statul în picioare sau în aceeași poziție pentru o perioadă lungă de timp, etc. ...

Dacă suferiți de edem idiopatic (termenul medical pentru retenție de apă), ce nu este cauzat de o afecțiune cunoscută, ar trebui să învățați să trăiți cu el și să găsiți modalități de a-l face mai ușor de suportat. Potrivit Patients. co. uk, iată ce puteți face pentru a diminua simptomele retenției de apă:

(1) Evitați statul prelungit în picioare: Dacă acest lucru nu este posibil, puteți încerca să purtați ciorapi sau colanți de compresie, ce ajută de multe ori la reducerea gradului de umflare a gleznelor și a picioarelor.

(2) Pierdeți în greutate: Multe persoane care suferă de retenție de apă sunt supraponderale, iar pierderea în greutate poate face diferența în ameliorarea edemului.

(3) Evitați hainele strâmte, deoarece acestea îngreunează circulația sângelui. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».