Activitatea fizică: cea mai eficientă soluție împotriva îmbătrânirii

Vă temeți de riduri, probleme de memorie sau dureri de genunchi? Cu alte cuvinte, nu sunteți nerăbdători să îmbătrâniți? Atunci, această veste ar putea să vă intereseze. Un studiu recent a aratat ca activitatea fizică ar putea juca de fapt un rol foarte important în încetinirea procesului de îmbătrânire. Studiul, publicat în Proceedings al Academiei Naționale de Științe din Statele Unite, a arătat că șoarecii concepuți genetic pentru a îmbătrâni mai repede și-au inversat soarta prin exercițiu. Totodată aceștia s-au comportat ca șoarecii tineri și sănătoși, în timp ce omologii lor care nu au făcut niciun fel de exercițiu fizic și-au pierdut blana, fertilitatea, și interesul în interacțiunea socială. O altă veste bună este că niciodată nu e prea târziu pentru a începe activitatea fizică. Alte studii au arătat că, până și cei care au petrecut mult prea mult timp fiind sedentari pot profita în continuare de beneficiile activității fizice, pentru a obține energie, mobilitate și a avea un corp sănătos. ...

Dacă doriți să începeți inversarea procesului de îmbătrânire, iată câteva exerciții pe care le puteți efectua pentru a reduce efectele îmbătrânirii:

(1) Exerciții pentru a reduce umflarea picioarelor (edem): Odată cu înaintarea în vârstă, crește și probabilitatea de apariție a edemului periferic (picioare). Pentru a reduce o astfel de afecțiunie, asezați-vă pe o parte, ridicați piciorul și faceți un cerc imaginar cu piciorul în aer.

(2) Ridicarea greutăților ajută la prevenirea pierderii masei osoase: Osteoporoza, sau subțierea oaselor, este o altă afecțiune comună în rândul seniorilor. Studiile arată că osteoporoza poate fi combătută prin exerciții care presupun ridicarea de greutăți timp de cel puțin 30 de minute de trei ori pe săptămână.

(3) Practicarea înotului pentru a atenua durerile provocate de artrită: Persoanele cu poliartrită pot practica înotul și pot face exerciții în apă caldă.

(4) Mersul pe jos pentru prevenirea demenței: Cercetătorii au descoperit că mersul pe jos în mod regulat (săptămânal) previne declinul cognitiv și demența cu 50%.

(5) Joggingul pentru a vă menține în formă după diverse afecțiuni: Acesta poate proteja și împotriva pierderii de memorie după o boală.

(6) Yoga poate îmbunătăți forma fizică și preveni constipația: Aceasta contribuie la reducerea țesutului adipos din organism, a tensiunii arteriale sistolice și a tulburărilor de somn în rândul persoanelor în vârsta - îmbunătățind în același timp echilibrul, rezistența, și forma fizică generală. Poate preveni, de asemenea, constipația. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».