Varicele: cum puteți preveni apariția acestora?


Varicele sunt vene umflate și extinse, de obicei de culoare albastră sau violet închis. Pot avea, de asemenea, un aspect de cocoloașe bombate sau răsucite, și ieșite în relief și apar mai ales la nivelul picioarelor. Alte simptome includ: (1) Dureri, picioare grele și disconfort. (2) Picioare și glezne umflate. (3) Crampe musculare la nivelul picioarelor...

Din pacate, prevenirea apariției și formării venelor varicoase nu prea este posibilă. Cu toate acestea, puteți preveni înrăutățirea varicelor deja existente. De asemenea, puteți lua măsuri pentru a întârzia apariția altor vene varicoase prin diverse modalități pentru a ușura simptomele varicelor existente, cum ar fi:

(1) Evitarea statului prelungit în picioare sau pe scaun pe perioade lungi de timp, încercând să vă mișcați la fiecare 30 de minute.

(2) Luarea de pauze regulate pe tot parcursul zilei, ridicarea picioarelor pe perne în timpul perioadelor de odihnă pentru a ușura disconfortul.

(3) Efectuarea de exerciții fizice în mod regulat, acest lucru putând îmbunătăți circulația și ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.

(4) În cazul în care sunteți supraponderal(ă) sau obez(ă), încercați să pierdeți câteva kilograme. Acest lucru va îmbunătăți fluxul sanguin și va ușura presiunea asupra venelor.

(5) Purtați ciorapi de compresie, dacă medicul dumneavoastră vi-i recomandă. Acești ciorapi creează o presiune ușoară asupra picioarelor. Această presiune previne acumularea sângelui în vene și diminuează riscul de umflare a picioarelor.

(6) Consumul unui conținut ridicat de fibre, o dietă săracă în sare, evitarea tocurilor înalte și a îmbrăcăminții strânse pe corp. ...