5 moduri de a gestiona stresul și anxietatea în mod natural

Cel mai complex studiu de cercetare despre anxietate și depresie, publicat de cercetătorii de la Universitatea din Queensland arată că depresia și anxietatea sunt prezente în cadrul fiecarei societăți din lume. Rezultatele arată că, anxietatea este cea mai frecventă dintre toate tulburările mintale ale zilelor noastre și afectează aproximativ 1 din 13 oameni la nivel global. Stresul și anxietatea pot sabota încrederea în sine, provoca o senzație de noduri în stomac, și poate avea un impact asupra bunăstării dumneavoastră generale. Din fericire, există diferite tehnici de relaxare care pot ajuta la ameliorarea simptomelor de stres. Acestea vă pot ajuta să vă calmați și să vă distanțați de probleme, în cazul în care vă confruntați cu o situație stresantă. ...

Iată câteva tehnici prin care vă puteți reduce nivelurile de stres și anxietate:

(1) Meditația: Practicarea câtorva minute de meditație pe zi poate ajuta la ameliorarea anxietății. Stați drept cu ambele picioare pe podea, închideți ochii și concentrați-vă atenția asupra unei mantre pozitive, cum ar fi Ma simt liniștit(ă) sau Mă iubesc. Puneți o mână pe burtă pentru a sincroniza mantra cu respirația. Lăsați-vă gândurile care vă distrag atenția să plutească la fel ca norii.

(2) Exercițiul fizic: Toate formele de exercițiu fizic, de la mersul pe jos la urcatul pe scări, pot ajuta la atenuarea depresiei și anxietatii, ajutând creierul să elibereze substanțe chimice care îmbunătățesc starea generală de spirit și oferă corpului posibilitatea de a înlătura stresul.

(3) Râsul: Râsul scade nivelul de cortizol, hormonul stresului din corpul dumneavoastră și permite creșterea nivelului de substanțe chimice din creier, numite endorfine, care stimulează starea de spirit.

(4) Respirația profundă: Una dintre cele mai eficiente modalități de a activa răspunsul de relaxare este scăderea ritmului cardiac. Din moment ce nu ne putem schimba în mod voluntar pulsul, sunt necesare măsuri mai concrete. Cea mai frecventă strategie utilizată este respirația prin contractarea diafragmei, un mușchi orizontal din piept, situat chiar deasupra cavității stomacului. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».