Medicină de urgență


General sau altele | Medicină de urgență (Medicine Field)


Descriere

Medicina de urgenta este specialitatea care se ocupa cu stabilizarea, managementul, diagnosticul si dispunerea persoanelor cu boli acute si leziuni sau traume care necesita atentie imediata. Aceasta include de asemenea, gestionarea suportului vital avansat cardiac, resuscitarea dupa trauma, managementul avansat al cailor respiratorii, intoxicatii, ingrijire prespitaliceasca si pregatirea pentru catastrofe. Medicina de urgenta cuprinde o mare parte de medicina generala, dar implica aspectele tehnice si cognitive ale qvasi-tuturor domeniilor de medicina si chirurgie, inclusiv sub-specialitatilor chirurgicale.

Specializare

Medicii de urgenta necesita o vasta baza de cunostinte si poseda competente de multispecialisti - abilitatea de a gestiona caile respiratorii dificile, tratarea unui atac de cord (internist), sutura rupturilor complexe (chirurgie plastica), oprirea sangerarii nazale grave (ORL), nasterea unui copil (obstetrica si ginecologie), tratarea unui os fracturat sau dislocat (interventii chirurgicale ortopedice), tentative de suicid si gestionarea supradozelor complexe (psihiatrie si toxicologie), grefarea septica (reumatologie), protejarea unui copil abuzat (pediatrie), si aplicarea unui tub pe piept (chirurgie cardiotoracica).

Desi acestia nu ofera ingrijire pe termen lung sau de ingrijire continua, medicii din cadrul medicinei de urgenta diagnosticheaza o varietate de boli acute si se angajeaza in interventii pentru a resuscita si stabiliza pacientii. Practicienii medicinei de urgenta activeaza in departamentele de urgenta ale spitalelor, in cadre prespitalicesti prin intermediul serviciilor medicale de urgenta, in alte locatii in cazul in care tratamentul medical initial al bolii are loc, iar mai recent, si unitatea de terapie intensiva. Asa cum medicii opereaza avand norme de rapiditate in cadrul sistemelor de urgenta de mari dimensiuni, practicienii medicinei de urgenta vizeaza diagnosticarea afectiunilor emergente si stabilizarea pacientului pentru ingrijire definitiva. ...