Medicină generală


General sau altele | Medicină generală (Medicine Field)


Descriere

Medicina generala este un termen vechi pentru ingrijiri medicale complete, indiferent de varsta pacientului sau prezenta unor simptome care pot solicita serviciile unui specialist. Acest termen a fost inlocuit cu medicina de familie.

Specializare

Un medic generalist (MG), este un medic care trateaza boli acute si cronice si ofera ingrijiri preventive precum educatia sanitara indiferent de varsta sau sexul pacientilor. Ei au competente speciale in tratarea persoanelor cu probleme de sanatate. Medicina generala este o parte esentiala a asistentei medicale in toate tarile.

Medicul generalist este primul punct de contact pentru majoritatea serviciilor medicale. Cea mai mare parte a activitatilor sale se desfasoara in timpul consultarilor in chirurgie si in timpul vizitelor la domiciliu. Medicina generala permite medicilor posibilitati multiple de practicare a meseriei.

Principalele caracteristici care fac medicina generala diferita de practicile spitalicesti sau de specialitate includ: primul contact, metodologia de diagnostic, diagnosticul precoce al bolii, continuitatea si disponibilitatea de ingrijire personalizata, grija bolilor acute si cronice, ingrijirea la domiciliu, asistenta medicala de urgenta (tratament prompt la domiciliu sau in comunitate), ingrijirea familiei, ingrijirea paliativa (la domiciliu), ingrijirea preventiva, domeniul de aplicare pentru promovarea sanatatii, abordarea holistica. Esenta medicinei generale este reprezentata de continuitatea ingrijirii.

Medicii generalisti ofera un spectru complet de ingrijire in cadrul comunitatii locale: se ocupa cu probleme, care combina adesea componente fizice, psihologice si sociale. Ei lucreaza din ce in ce mai mult in echipe cu specializari multiple care ajuta si incurajeaza pacientii sa isi asume responsabilitatea pentru propria sanatate.

Un medic generalist trebuie sa aiba cunostinte aprofundate in toate ramurile medicinei pentru a putea evalua o problema si a decide care este cel mai bun tratament ce trebuie aplicat. Ei stiu cum si cand sa intervina, ce tratament sa prescrie, cum sa promoveze sanatatea pacientilor si a familiilor lor.

...