Hematologie


General sau altele | Hematologie (Medicine Field)


Descriere

Hematologia este studiul stiintific al sangelui si tesuturilor formatoare de sange. Este o ramura a patologiei, fiziologiei, biologiei, medicinei interne, muncii de laborator, pediatriei si se ocupa cu studiul sangelui, a organelor hematopoietice si a bolilor de sange. Diagnosticheaza, trateaza si previne diferite boli ale sangelui si ale maduvei osoase, precum si a bolilor imunologice, hemostatice (coagularea sangelui) si a sistemelor vasculare. Din cauza complexitatii sangelui, stiinta hematologiei afecteaza profund intelegerea multor boli. Hematologia include studiul etiologiei, diagnosticului, tratamentului, pronosticului si prevenirea bolilor de sange.

Specializare

Lucrarile de laborator, realizate in studiul sangelui, sunt adesea efectuate de un tehnolog medical. Medicii hematologi realizeaza in mod frecvent studii aprofundate in oncologie - tratamentul medical al cancerului.

Medicii specializati in hematologie sunt cunoscuti ca hematologi. Munca lor include, in principal, ingrijirea si tratamentul pacientilor cu tulburari hematologice, desi unii pot lucra, de asemenea, in laboratorul de hematologie pentru studierea sangelui si a dispozitivelor de maduva osoasa sub microscop, interpretarea diverselor rezultatele ale testelor hematologice. In unele institutii, hematologii administreaza si laboratorul de hematologie.

Medicii care lucreaza in laboratoarele de hematologie sunt patologi specializati in diagnosticul bolilor hematologice, recunoscuti ca hematopatologi. Hematologii si hematopatologii lucreaza impreuna pentru a contura un diagnostic cu scopul de a prescrie cel mai potrivit tratament. Hematologia este o subspecialitate distincta a medicinei interne. ...