Obstetrică și Ginecologie


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie (Medicine Field)


Descriere

Obstetrica si ginecologia sunt cele doua specializari ale medicinei care se ocupa cu organele de reproducere feminine, in starea lor de gravide si non-gravide si sunt adesea combinate pentru a forma o singura specializare medicala si un program de formare postuniversitar. Ginecologia este practica medicala care se ocupa cu starea de sanatate a sistemului de reproducere feminin: uterul, vaginul si ovarele. Obstetrica este cuvantul pentru arta si stiinta de gestionare a sarcinii si a travaliului.

Specializare

Sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani, incepand cu prima zi de la ultima menstruatie. Saptamanile sunt grupate in trei trimestre. In timpul muncii, obstetricianul, medicul, stagiarul, studentul la medicina poate fi solicitat, sub supraveghere, pentru a face o serie de sarcini care pot include: monitorizarea progreselor sarcinii prin revizuirea diagramei, efectuarea unui examen vaginal si monitorizarea fetala, accelerarea progresului sarcinii prin introducerea unei perfuzii cu hormonul numit oxitocina, ameliorarea durerii prin anestezie epidurala facuta de anestezist sau de un anestezist asistent medical, asistent chirurgical in timpul nasterii prin forceps sau ventuza, operatia de cezariana, in cazul in care exista un risc asociat cu nasterea naturala (vaginala).

Cezariana este utilizata pentru nasterea copilului. Copilul este scos prin abdomenul mamei. Cele mai multe nasteri prin cezariana conduc la nasterea de copii sanatosi avand grija de altfel si de sanatatea mamei dar, de asemenea, cezariana este o interventie chirurgicala majora, care prezinta riscuri. Vindecarea, de asemenea, dureaza mai mult decat in cazul unei nasteri normale. Majoritatea femeilor gravide sanatoase care nu prezinta factori de risc pe parcursul sarcinii isi aduc copii pe lume printr-o nastere naturala.

...