Ortopedie


General sau altele | Ortopedie (Medicine Field)


Descriere

Ortopedia este studiul sistemului musculo-scheletic uman. Ortopedia este ramura medicinei care se ocupa cu prevenirea sau corectarea problemelor sistemului musculo-scheletic si a muschilor asociati, a ligamentelor dar si a incheieturilor membrelor.

Specializare

Medicii ortopezi sunt specializati in diagnosticarea si tratarea problemelor sistemului musculo-scheletic uman. Ortopedia este specialitatea care include suma de diagnostice clinice, prevenirea si tratamentul chirurgical de reabilitare si tratamentul non-chirurgical si de patologie pentru pacientii cu afectiuni congenitale si cei care dobandesc modificari functionale traumatice si non-traumatice ale sistemului locomotor si a structurilor sale.

Sistemul musculo-scheletic include: oase, articulatii, ligamente, tendoane, muschi, nervi. El reprezinta o ramura principala a chirurgiei. Un numar de profesii ofera optiuni de tratament non-chirurgical pentru multe probleme ortopedice cum ar fi: fizioterapie, chiropractie, terapie ocupationala, pedichiura si kinetoterapie. Cazurile care necesita medicatie sau interventie chirurgicala sunt gestionate de catre chirurgi ortopezi si chirurgi podiatrici.

Simptome si Boli

Cazurile comune care necesita un ortoped includ: fracturi si luxatii, ligamente rupte, entorse si intinderi, leziuni ale tendoanelor, muschilor, discuri rupte, sciatica, dureri de spate si scolioza, genunchi, picioare antidetonante, picioare arcuite, ciocurisi degete deformate, artrita si osteoporoza, tumori osoase, distrofie musculara si paralizie cerebrala, lungimea picioarelor inegale, anomalii ale degetelor la maini si picioare si tulburari de crestere.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Reabilitarea este constituita dintr-un set de proceduri pentru a ajuta o persoana sa atinga cel mai ridicat potential fizic, psihologic, social, profesional, educational si suport anatomic. Reabilitarea presupune mai multe interventii care vizeaza atat cauza cat si efectele de accidentare si de boala.

...