Patologie


General sau altele | Patologie (Medicine Field)


Descriere

Patologia reprezinta studiul si diagnosticarea unei boli. Termenul de patologie este sinonim cu cel de boala. Sufixul - pat - este utilizat pentru a indica o boala, ex: psihopat. Patologia cuprinde 4 componente ale bolii: cauza/etiologie, mecanisme de dezvoltare (patogeneza), modificari structurale de celule (modificari morfologice), precum si consecintele modificarilor (manifestari clinice). Patologia cuprinde mai multe diviziuni, fie pe analizarea sistemului (de exemplu, patologie veterinara si boli ale animalelor), sau pe centrul de examinare (de exemplu, patologie medico-legala si determinarea cauzei de deces).

In general, patologia este un domeniu stiintific complex, care cauta sa inteleaga mecanismele ce afecteaza celulele si tesuturile, precum si modalitatea si mijloacele utilizate de catre organism pentru a raspunde la ele. Domeniile de studiu includ adaptarea celulara la prejudiciu, necroza, si inflamatia, vindecarea ranilor, si neoplazia. Aceasta formeaza bazele patologiei, aplicarea acestor cunostinte conduce la diagnosticarea bolilor la om si animale. Termenul de patologie generala este, de asemenea, folosit pentru a descrie practica patologica atat anatomica cat si clinica.

Specializare

Astazi, patologii descopera noi boli, analizeaza boli exotice, care intra in fiecare tara in parte, si lucreaza la gasirea de solutii pentru a vindeca boli, cum ar fi SIDA, HIV, herpes, cancer, si multe altele. Astfel, evolutia patologiei este o dovada clara a valorii reale a stiintei, care are rolul de a cerceta si de a dezvolta continuu noi metode acordandu-le credit celor care au dezvoltat ideea. ...