Pediatrie

General sau altele | Pediatrie (Medicine Field)


Descriere

Pediatria este specializarea medicala care se ocupa cu asistenta medicala a copiilor si adolescentior. Domeniul sau de aplicare se extinde de la nastere (inclusiv copiii nascuti prematur), la adolescenta (de la 16 la 18 ani). Pediatrii pot lucra, de asemenea, cu echipe de obstetrica si echipe de moase care pot consilia viitoarii parinti cu privire la probleme potentiale ce pot aparea in cazul unui copil nenascut.

Specializare

Un medic pediatru, este un medic care ofera ingrijire medicala de specialitate sugarilor, copiilor si adolescentilor. Exista pediatrii generalisti si pediatrii de specialitate, cum ar fi pediatrii cardiologi, gastroenterologi, experti de in dezvoltare, etc. Unii dintre ei lucreaza in tara, altii in cabinetele particulare din zona metropolitana, iar altii in spitale.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Copiii nu pot fi considerati mici adulti. Exista multe diferente anatomice, fiziologice, imunologice, psihologice si de dezvoltare intre adulti si copii. Multe boli se manifesta diferit sau sau pot avea un curs diferit in cazul copiilor, iar unele boli apar exclusiv la copii. Examinarea trebuie sa fie acordata variabil tinand cont de capacitatea copiilor de a comunica simptomele resimtite. Totodata exista considerente legale si etice care acompaniaza ingrijirea medicala a persoanelor care sunt minore din punct de vedere juridic.

Pediatria cuprinde un camp de aplicare bogat, care variaza de la tehnologia de ingrijire intensiva neonatala si pediatrica pana la gestionarea copilului cu handicap, organizarea de servicii de preventie in comunitate si nu in ultimul rand tratamentul intensiv al copilului cu cancer. Aceasta este o specialitate holistica, care se concentreaza asupra copilului in cadrul unei familii, concentrandu-se pe minimizarea efectului negativ al bolii si permiterea copiilor sa traiasca o viata normala pe cat posibil. Conceptul de munca multi-disciplinara in echipa este avansat, oferind pachete integrate de ingrijire...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».