Medicină fizică și Reabilitare


General sau altele | Medicină fizică și Reabilitare (Medicine Field)


Descriere

Medicina fizica si de reabilitare este o ramura a medicinei care are scopul de a consolida si a restabili capacitatea functionala si a calitatii vietii pentru persoanele cu deficiente fizice sau cu handicap.

Specializare

Fizioterapia este specialitatea medicala care se ocupa in principal cu reabilitarea persoanelor cu tulburari motorii. Fizioterapeutul coordoneaza echipa de reabilitare, care este alcatuita din mai multi profesionisti, fiecare cu specializarea lui, ajutand pacientul sa beneficieze de o pregatire mai cuprinzatoare, utilizand in mod ideal, modelul transdisciplinar de ingrijire.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Medicii de reabilitare acorda timpul necesar pentru a identifica cu exactitate sursa bolii. Instrumentele lor specifice de diagnosticare sunt aceleasi ca cele folosite de medici (istoric medical, examene fizice, studii de imagistica), complementate de tehnici speciale in medicina de electrodiagnostic precum electromiografia (EMG), studii de conducere nervoase, si potentiale evocate somatosenzorial. Aceste tehnici ajuta medicul de reabilitare pentru a diagnostica conditiile care cauzeaza durere, slabiciune, si amorteala.

Reabilitarea presupune ingrijirea pe termen lung a pacientilor cu tulburari ale sistemului nervos central, cum ar fi leziuni cerebrale, leziuni ale coloanei vertebrale, si accidente vascular-cerebrale. Pacientii cu amputatii si leziuni ortopedice sunt, de asemenea, ingrijiti de fizioterapeuti. Medicul din unitatea de reabilitare a bolnavului supravegheaza ingrijirea acestor pacienti si lucreaza cu o echipa de terapeuti si alte categorii de personal, pentru a maximiza functiile motorii ale pacientului. Desi interventiile utilizate nu vor vindeca pacientii, scopul programelor de reabilitare este de a obtine cel mai inalt nivel de independenta al pacientilor, tinand cont de abilitatile si aspiratiile lor in viata. ...