Medicină preventivă


General sau altele | Medicină preventivă (Medicine Field)


Descriere

Medicina preventiva si sanatatea publica au fost definite ca domeniu de specialitate din practica medicala, compus din discipline diferite, utilizand tehnici menite sa promoveze si sa mentina sanatatea si bunastarea in scopul prevenirii bolilor, a deceselor premature fiind una dintre initiativele organizate de catre societate pentru a proteja, a promova si restabilii starea de sanatate a populatiei. Este o combinatie de stiinta, abilitati si credinte, care vizeaza mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate a tuturor oamenilor, printr-o actiune colectiva si sociala.

Medicina preventiva si sanatatea publica, ca specialitate medicala, este stiinta si practica de promovare, dezvoltare si punere in aplicare a politicilor de promovare si de protectie a sanatatii si prevenirea bolilor, atat pentru a reduce probabilitatea de aparitie a acestora, pentru a preveni sau a controla progresia acestora, precum si de a monitoriza sanatatea populatiei, identificarea nevoilor de sanatate si de planificare si evaluare a serviciilor de sanatate.

Strategiile de medicina preventiva sunt de obicei descrise ca avand loc la nivel primar, secundar, tertiar si cuaternar de prevenire. Strategiile de ordin primar se concentreza pe furnizarea viitorilor parinti unei educatii in ceea ce priveste consecintele epigenetice asupra copilului lor, timpul suficient de concediu pentru ambii parinti precum si sprijin financiar daca este necesar.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Ingrijirile preventive pot include examinari si teste de screening adaptate la varsta individului, sanatate, si la istoricul familial. De exemplu, o persoana cu antecedente familiale de cancer sau alte boli in istoricul familial, ar putea incepe procedura de screening la o varsta mai frageda si/sau mai frecvent decat cei care nu au un istoric familial in acest sens.

Printre metodele folosite pentru a preveni aparitia bolii sunt:

(1) Vaccinarile preventive

(2) Chemopreventia: administrarea de antibiotice, aspirina, produse biologice, etc.

(3) Educatia pentru sanatate: prin intermediul scolilor, centrelor medicale, precum si mass-mediei. ...