Reumatologie


General sau altele | Reumatologie (Medicine Field)


Descriere

Reumatologia este domeniul medicinei dedicat diagnosticului si tratamentului simptomelor care afecteaza muschii, oasele si articulatiile, si sunt adesea cauzate de disfunctii ale sistemului imunitar. Se ocupa in principal cu probleme clinice care implica articulatiile, tesuturile moi, bolile autoimune, vasculita si disfunctii ereditare ale tesutului conjunctiv.

Specializare

Un medic reumatolog este un specialist in prescrierea de tratamente non-chirurgicale pentru bolile reumatice, in special de artrita. Reumatologul are experienta in diagnosticarea si tratarea artritei si a altor boli ale articulatiilor, muschilor si oaselor. Multi reumatologi efectueaza cercetari pentru a determina cauza bolilor precum si tratamente mai bune pentru bolile reumatice.

Simptome si Boli

Reumatologii trateaza artrita, bolile autoimune, bolile care afecteaza articulatiile, si osteoporoza. Exista mai bine de 200 de tipuri de boli de acest fel, inclusiv artrita reumatoida, osteoartrita, guta, lupusul, durerile de spate, osteoporoza, si tendinita. Reumatologii trateaza probleme ale tesuturilor moi, legate de sistemul musculoscheletal, afectiuni ale tesuturilor moi cauzate de sport, specialitatea fiind, de asemenea, corelata cu fizioterapia, medicina fizica si reabilitarea pacientilor cu handicap.

Reumatologia este dedicata unei game largi de boli, majoritatea avand etiologie si mecanisme fiziopatologice nu foarte bine definite. Acest lucru a facut posibila o structura de ansamblu a entitatilor clinice, care intra in domeniul reumatologiei.

Reumatologia este o specialitate medicala care evolueaza rapid, inregistrand progrese datorate in mare parte noilor descoperiri stiintifice legate de imunologia acestor tulburari. In mod firesc, cele mai noi modalitati de tratament sunt de asemenea bazate pe cercetari clinice în imunologie si intelegerea mai buna a bazei genetice a tulburarilor reumatologice. Cu toate acestea, efortul si anii de studiu si de cercetare au fost dezvoltati pentru a aproxima mai bine clasificarea pacientilor care sufera de boli reumatice.

In afara de o istorie medicala extinsa, exista metode utile de diagnostic efectuate destul de usor, printr-o examinare fizica si, pe de alta parte, cele mai complicate, care necesita adesea un reumatolog sau de medici de specialitate.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Cele mai multe boli reumatice sunt tratate cu analgezice, AINS ( medicamente anti-inflamatorii ce nu contin steroizi), steroizi (în cazuri grave), MARMB (boala-modificatoare medicamente anti-reumatice), anticorpi monoclonali, cum ar fi infliximab si adalimumab, si solubil TNF. ...