Fitness şi Medicină Sportivă


General sau altele | Fitness şi Medicină Sportivă (Medicine Field)


Descriere

Medicina sportiva este o ramura a medicinei care se ocupa cu fitness-ul, tratamentul si prevenirea accidentelor legate de sport si exercitii fizice. Desi echipele de sport si-au angajat de mai multi ani echipe de medici, abia din secolul al 20-lea sportul si medicina sportiva a aparut ca o entitate distincta in cadrul sanatatii.

Specializare

O cariera in medicina sportiva presupune in general lucrul cu oamenii sanatosi sau activi in doua domenii majore: imbunatatirea stilului de viata sau îmbunatatirea performantelor si prevenirea leziunilor sau recuperarea. Scopul profesionistilor in medicina sportiva este de a ajuta indivizii sa obtina o sanatate optima si de a atinge obiectivele de performanta.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Conceptul de exercitiu ca instrument de sanatate devine din ce in ce mai important. Evaluarea medicala a comorbiditatii pacientilor, se face prin efectuarea de teste de efort si oferind o prescriptie medicala bazata pe exercitiu, impreuna cu un program de motivare si de clase de exercitii.

Fitness-ul cuprinde doua concepte: fitness general (o stare de sanatate si de bine), si fitness-ul specific (o definitie orientata spre sarcini, bazat pe capacitatea de a efectua anumite aspecte legate de sport sau de ocupatii). De maniera generala fitness-ul este realizat printr-o alimentatie corecta, exercitii fizice, si odihna suficienta. În contextul actual, conditia fizica este considerata o masura a capacitatii organismului de a functiona eficient in activitati de munca si de petrecere a timpului liber, pentru a fi sanatos, pentru a rezista la boli hiperchinetice, si pentru a raspunde situatiilor de urgenta.

Beneficiile de a fi activi fizic sunt numeroase si includ: reducerea riscului de obezitate, reducerea riscului de boli de inima, diabet, risc redus de cancer, sanatate musculara si osoasa si sanatate mentala. ...