Fitness şi Medicină Sportivă

General sau altele | Fitness şi Medicină Sportivă (Medicine Field)


Descriere

Medicina sportiva este o ramura a medicinei care se ocupa cu fitness-ul, tratamentul si prevenirea accidentelor legate de sport si exercitii fizice. Desi echipele de sport si-au angajat de mai multi ani echipe de medici, abia din secolul al 20-lea sportul si medicina sportiva a aparut ca o entitate distincta in cadrul sanatatii.

Specializare

O cariera in medicina sportiva presupune in general lucrul cu oamenii sanatosi sau activi in doua domenii majore: imbunatatirea stilului de viata sau îmbunatatirea performantelor si prevenirea leziunilor sau recuperarea. Scopul profesionistilor in medicina sportiva este de a ajuta indivizii sa obtina o sanatate optima si de a atinge obiectivele de performanta.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Conceptul de exercitiu ca instrument de sanatate devine din ce in ce mai important. Evaluarea medicala a comorbiditatii pacientilor, se face prin efectuarea de teste de efort si oferind o prescriptie medicala bazata pe exercitiu, impreuna cu un program de motivare si de clase de exercitii.

Fitness-ul cuprinde doua concepte: fitness general (o stare de sanatate si de bine), si fitness-ul specific (o definitie orientata spre sarcini, bazat pe capacitatea de a efectua anumite aspecte legate de sport sau de ocupatii). De maniera generala fitness-ul este realizat printr-o alimentatie corecta, exercitii fizice, si odihna suficienta. În contextul actual, conditia fizica este considerata o masura a capacitatii organismului de a functiona eficient in activitati de munca si de petrecere a timpului liber, pentru a fi sanatos, pentru a rezista la boli hiperchinetice, si pentru a raspunde situatiilor de urgenta.

Beneficiile de a fi activi fizic sunt numeroase si includ: reducerea riscului de obezitate, reducerea riscului de boli de inima, diabet, risc redus de cancer, sanatate musculara si osoasa si sanatate mentala. ...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».