Odontologie


Gura | Odontologie (Medicine Field)


Descriere

Odontologia sau stomatologia este cunoscuta ca ramura a stiintei in cauza, cu anatomia, dezvoltarea de boli ale cavitatii bucale, zona maxilo-faciala si a structurilor adiacente si asociate, precum si impactul acestora asupra organismului uman.

Specializare

Odontologia acopera domenii de stomatologie si a stabilit cunostinte extinse, prin urmare, exista diferite specialitati, cum ar fi: Stomatologi Generali - ofera o gama larga de servicii pentru intreaga familie; Endodentisti - specializati in boli si leziuni ale pulpei dentare oferind servicii cum ar fi tratamentul radacinei; Patologi Orali - diagnosticheaza boli ale gurii de la studiul de probe de tesuturi; Chirurgi Dentisti - se ocupa cu extragerea dintilor afectati precum si de repararea fracturilor ale maxilarului si alte leziuni ale structurii osoase; Ortodonti - indrepta dintii si maxilarele nealiniate; Dentisti Pediatrii - medicii stomatologi care se specializeaza in stomatologia adresata copiilor si adolescentilor; Periodentistii - trateaza boli ale tesuturilor care inconjoara si sprijina dintii; Prosthodontisti - specializati in restaurarea dintilor naturali si/sau inlocuirea dintilor lipsa, cu coroane, punti, proteze, implanturi si alte proceduri.

Prin natura formarii lor generale, odontologii pot efectua tratamente dentare, cum ar fi de restaurare (coroane, punti), protetice (proteze), endodentic (de canal), paradentare (guma), terapie si exodontia (extractie de dinti), precum si efectuarea examinarilor, radiografii (raze X) si de diagnostic. Odontologii pot prescrie, de asemenea, medicamente, cum ar fi antibiotice, sedative, precum si orice alte medicamente utilizate ce pot fi administrate pacientului. Prevenirea bolilor orale se bazeaza in primul rand pe o igiena corespunzatoare si controale periodice pentru curatirea profesionala. ...