Otorinolaringologie

Ureche, Nas | Otorinolaringologie (Medicine Field)


Descriere

Otorinolaringologia cunoscuta sub numele de ORL este o specialitate medicala si chirurgicala care diagnosticheaza si trateaza tulburari ale urechilor, nasului, g√Ętului (ORL) si structurilor adiacente ale capului si gatului, inclusiv ale sinusurilor, laringelui, cavitatii bucale, faringelui superior, care include gura si gatul.

Specializare

Practicienii sunt denumiti otorinolaringologi, chirurgi ai capului si gatului. Ei sunt specialisti pregatiti in ORL, experti in conditii chirurgicale vizand capul si gatul. Otorinolaringologii folosesc otoscopul pentru a inspecta timpanul si laringoscopul pentru a examina laringele. Ei testeaza auzul si prescriu proteze auditive. Microscopul operator si endoscopul flexibil le permit sa opereze structuri interne delicate.

Zonele de subspecialitate in cadrul ORL includ ORL pediatric, otologia/neurotologia, alergia, chirurgia plastica si reconstructiva faciala, capul si gatul, laringologia, si rinologia. Unii otorinolaringologi isi limiteaza practicile la unul mai multe dintre aceste sapte domenii.

Simptome si Boli

Afectiunile urechilor sunt pierderea auzului, infectii ale urechilor, tulburari de echilibru, perceperea anormala a zgomotelor in ureche (tinitus), si unele tulburari ale nervilor cranieni.

In problemele zonei nazale care pot aparea pot fi amintite: alergii, afectiuni ale mirosului, polipi, obstructia nazala cauzata de deviatia de sept. Otorinolaringologii pot corecta aspectul nasului, aceasta procedura fiind cunoscuta sub numele de rinoplastie.

Gatul este un domeniu vital care implica actiuni precum comunicarea si mancatul. Problemele gatului pe care otorinolaringologii le gestioneaza sunt cele legate de tulburari ale vocii si deglutitiei.

In zona capului si gatului, otorinolaringologii trateaza infectii, tumori benigne (necanceroase) si maligne (canceroase), traumatisme faciale, deformari ale fetei. Ei realizeaza de asemenea interventii chirurgicale plastice si reconstructive.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Alegerea celui mai bun tratament ORL variaza in functie de tipul de probleme sau simptomele resimtite. In stadiile incipiente ale unei tulburari, procedurile chirurgicale nu poate fi garantate, ca de exemplu in cazul amigdalitelor. Tratamentele preventive depind, de asemenea, de existenta unei infectii in legatura cu afectiunea ORL. Daca este suspectata o infectie, testele pot fi efectuate pentru a determina daca este vorba de o cauza bacteriena sau virala. Infectiile virale nu vor raspunde la antibiotice.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».