Oftalmologie


Ochi | Oftalmologie (Medicine Field)


Descriere

Oftalmologia este o specialitate medicala care se ocupa cu tulburari ale ochiului.

Specializare

Un oftalmolog este un specialist in probleme oculare medicale si chirurgicale si are posibilitatea de a alege sub-specialitati care se ocupa cu anumite boli sau afectiuni ale anumitor parti ale ochiului. Oftalmologii ofera adesea servicii de ingrijire de rutina a vederii, cum ar fi prescrierea de ochelari de vedere si lentile de contact.

Optometristii si opticienii reprezinta alti profesionisti de ingrijire a ochilor, dar nu au calitatea de medici. Optometristii furnizeaza servicii de rutina pentru ingrijirea vederii, prescriu ochelari de vedere si lentile de contact. Optometristii nu pot efectua nicio forma de interventie chirurgicala. Opticienii distribuie ochelari de vedere, dar nu efectueaza examene oculare.

Simptome si Boli

Simptomale afectiunilor oculare sunt multiple si depind de varii conditii. Afectiunile comune ale ochilor includ: ochi uscati, iritatii ale ochilor sau durere, umflarea pleoapelor, sensibilitate crescuta la lumina, dureri de cap, lacrimare, mancarimi ale ochilor, ochi rosii si inflamati. Unle leziuni oculare sau infectii pot fi insotite de inflamatie si durere.

Afectiunile frecvente ale ochilor includ: alergii, ambliopia (ochi lenes), astigmatism, keratita bacteriana, blefarita, cataracta, conjunctivita (ochi de culoare roz), retina dezlipita, retinopatie diabetica, ochi uscat, puncte plutitoare si luminoase, glaucoma, vederea slaba, miopia, prezbiopia (ochi imbatraniti), ulciorul.

In unele cazuri, cauzele afectiunilor oculare nu sunt cunoscute, dar de obicei ele variaza in functie de tipul de afectiune a ochilor si a cazurilor individuale. Anumiti factori cresc riscul de a dezvolta o afectiune a ochilor, printre acestia numarandu-se: varsta de peste 60 de ani, diabetul zaharat, leziunile oculare, istoricul familial cu privire la afectiunile ochilor cum ar fi cataracta, glaucoma, degenerarea maculara, implicarea in sporturile de contact care pot duce la leziuni oculare si fumatul. ...