Podiatrie - Medicină Podiatrică


Laba piciorului | Podiatrie - Medicină Podiatrică (Medicine Field)


Descriere

Podiatria, denumita si chiropodie este acea ramura a medicinei si chirurgiei specializata in diagnosticul, tratamentul si prevenirea afectiunilor picioarelor, gleznelor, si partii inferioare a spatelui.

Specializare

Medicii podiatri se pot concentra si specializa pe diferite domenii, cum ar fi: chirurgie, medicina sportiva, biomecanica, geriatrie, pediatrie, medicina interna, diabet, ortopedie, sau ingrijire medicala primara. Scopul principal al unui podiatru/chiropod este de a evalua, diagnostica si trata boli si anomalii ale membrelor inferioare.

Simptome si Boli

Podiatrii trateaza afectiuni ale oaselor si articulatiilor, cum ar fi artrita , patologii musculare si ale tesuturilor moi, si boli neurologice si ale sistemului circulator. Podiatrii pot de asemenea diagnostica si trata complicatii ale acestor conditii, inclusiv tulburari ale pielii si ale unghiilor, bataturi, calusuri si unghii incarnate. Leziunile picioarelor si infectiile obtinute prin sport sau alte activitati sunt, de asemenea, diagnosticate si tratate de podiatri.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Podiatrii diagnosticheaza si trateaza bolile picioarelor, handicapuri si deformari ale acestora prin intermediul medicinei fizice si de reabilitare, pantofi speciali si alte dispozitive mecanice, medicamente, si interventii chirurgicale minore.

In general, bolile piciorului nu sunt limitate, ceea ce semnifica faptul ca pot fi legate de sau se pot manifesta in alta parte a corpului. Din cauza distantei piciorului fata de sistemul de circulatie central, inima si expunerea constanta la presiuni venind dinspre sol si greutatea corpului, acesta este de multe ori primul loc in care unele dintre aceste boli, semne sau simptome ale altor boli pot aparea. Afectiuni comune ale piciorului sunt: dureri de picioare, platfus, picioare diabetice, picioare arcuite, picioare strambe, ciocuri, picioare sportive, fasciita plantara si neuroma lui Morton. ...