Neurologie


Cap | Neurologie (Medicine Field)


Descriere

Neurologia este o ramura a medicinei care se ocupa in special cu structura, functiile, si bolile sistemului nervos. Mai precis, se ocupa cu diagnosticul si tratamentul tuturor categoriilor de boli care implica sistemul nervos central, periferic, si autonom, inclusiv invelisul lui, vasele de sange, si tot tesutul efector, cum ar fi muschiul.

Specializare

Neurologii sunt responsabili pentru diagnosticul, tratamentul, si gestionarea tuturor conditiilor mentionate mai sus. Atunci cand interventia chirurgicala este necesara, neurologul poate adresa pacientul unui neurochirurg.

Simptome si Boli

In plus fata de tulburarile fizice (de exemplu, tumori, traumatisme), neurologia este unica printre specialitatile medicale, prin intersectia sa cu psihiatria. Bolile neurologice au adesea manifestari psihiatrice, cum ar fi depresia post-accident vascular cerebral, depresia si dementa asociata bolii Parkinson, starea de spirit si de disfunctii cognitive in boala Alzheimer si boala Huntington, pentru a numi doar cateva. O mai buna intelegere a tulburarilor chimiei creierului, cum ar fi schizofrenia si depresia a condus la o gama larga de medicamente eficiente, care lucreaza cu toate acestea, cel mai bine in legatura cu psihoterapia.

Bolile neurologice pot afecta atat tinerii, si mai in special persoanele in varsta. Mai mult, multe din capacitatile noastre (miscarea, memoria si gandirea, limbajul, etc), pot fi degradate foarte serios astfel incat consecintele lor impiedica multi pacienti sa efectueze chiar si activitati fundamentale de zi cu zi, de foarte multe ori provocand dizabilitati si dependenta. Efectele secundare ale consumului de droguri sau tratamentul chirurgical pot fi grave, multe tulburari ale sistemului nervos neavand niciun tratament eficient.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

Neurologii diagnosticheaza si stabilesc un tratament examinand nervii creierului si gatului, forta musculara, miscarea, echilibrul, reflexele si discursul pacientilor. Cele mai comune teste de diagnostic efectuate de catre un neurolog includ scanarea CAT, RMN si examenul spinal. ...