Psihiatrie


Cap | Psihiatrie (Medicine Field)


Descriere

Psihiatria este specialitatea medicala dedicata studiului bolilor mintale, in scopul de a preveni, evalua, diagnostica, trata si reabilita persoanele cu tulburari mintale si de a asigura autonomia si adaptarea indivizilor la conditiile de existenta ale acestora.

Specializare

Un psihiatru este un medic care este specializat in diagnosticarea si tratamentul tulburarilor psihice. Spre deosebire de alti profesionisti de sanatate mintala, cum ar fi psihologii si consilierii, psihiatrii trebuie sa fi ales sa se specializeze in psihiatrie. Acest lucru inseamna ca ei pot prescrie medicamente si recomanda alte forme de tratament. In conformitate cu diferite modele, psihiatrii isi pot exercita rolul intr-un spital, in asistenta medicala primara (de ingrijire psihiatrica) sau in cadrul comunitatii.

Simptome si Boli

Bolile psihice pot fi conceptualizate in diferite moduri. Abordarea biomedicala examineazs semnele si simptomele si le compara cu criteriile de diagnostic. Boala mentala poate fi evaluata, dimpotriva, printr-o descriere care incearca sa includa simptomele in povestea de viata a pacientului si sa le incadreze ca raspunsuri la conditiile externe.

Diagnosticare, Tratament si Beneficii

In conformitate cu diferite modele, activitatile psihiatrilor pot avea loc intr-un spital (spital de psihiatrie) in asistenta medicala primara (ingrijire psihiatrica) sau comunitate (comunitate de psihiatrie). Bolile psihiatrice pot fi conceptualizate in diverse moduri. Abordarea biomedicala examineaza semnele si simptomele si le compara cu criteriile de diagnostic. Boala mentala poate fi evaluata, dimpotriva, printr-o relatare care sa incerce sa includa simptomele intr-o istorie de viata plina de sens si sa le incadreze ca si raspunsuri la conditii externe. Psihiatrii pot asadar sa sfatuiasca pacienti, prescriu medicamente, prescriu teste de laborator, imagistica neurologica, si pot efectua examinari fizice.

Diagnosticele psihiatrice se pot realiza in cadrul unei largi varietati de configurari si sunt efectuate de diversi profesionisti din domeniul sanatatii. Prin urmare, procedura de diagnosticare poate varia foarte mult pe baza acestor factori. De obicei, un diagnostic psihiatric utilizeaza o procedura de diagnostic diferential, in cadrul careia se desfasoara o examinare a starii mentale si fizice, se obtine istoricul patologic, psihopatologic sau psiho-social, si, uneori, sunt obtinute imagini neurologice sau alte masuratori neurofiziologice, sau sunt administrate teste de personalitate sau teste cognitive.

Tratamentele psihiatrice sunt de obicei impartite in doua categorii: biologice si psihoterapeutice. Cele biologice actioneaza la nivel biochimic in creierul pacientilor, cum ar fi medicamentele si terapia electroconvulsiva. Psihoterapia este cea care foloseste tehnici, cum ar fi cea pentru a imbunatati starea pacientilor. Cu toate acestea, medica...