Capsulită adezivă umăr


Umăr | Ortopedie | Capsulită adezivă umăr (Disease)


Descriere

Sindromul umar congelate sau capsula adeziv sunt doi termeni care descriu o varietate de conditii clinice, inclusiv bursita subacromial, tendinita si fisuri calcifiate rotatorilor pelerina. În ciuda nomenclatura diverse folosit pentru a descrie toti acesti termeni înghetate sindromul umar arata conditiile clinice diferite care pot provoca restrictie dureros de miscare activa si pasiva humeral Glen si miscarile scapulare de umar.

Stare includa semne si simptome ale debutului lent al dureri de umar, disconfort situate în apropiere de inserare deltoid, incapacitatea de a dormi pe partea afectata, de ridicare limitari pot schimba pe baza de rotatie humerala Glen externe si normala radiologice aspectul.

Cauze si factori de risc

Cel mai adesea, umar congelate apare cu nici un prejudiciu asociat sau cauza perceptibil. Exista pacienti care dezvolta un umar congelate, dupa o leziune traumatica la umar, dar acest lucru nu este de obicei cauza.

Boala este asociata cu mai multe conditii. O incidenta ridicata a conditiei exista in randul pacientilor cu diabet zaharat decât populatia generala. Incidenta în rândul pacientilor cu diabet insulino-dependent este chiar mai mare.

Diagnostic si Tratament

Criteriile de diagnostic pentru sindromul umar congelate includ limitarea dureros de miscare pasiva si activa humeral Glen si circulatia scapulare. În ciuda acestor criterii, diagnosticul de adeziv capsulate poate fi dificil, deoarece exista multe controverse peste miscari specifice de restrictie humerusului Glen si timpul necesar pentru a se califica un pacient cu umar congelate.

Tratamentul poate fi dureros si suprasolicitat si consta de terapie fizica, medicatie, terapie de masaj, sau hydrodilatation interventii chirurgicale. Se pot efectua manipularea umarului sub anestezie, un proces care va sparge adeziuni si tesut fibros in jurul comun pentru a ajuta la restabilirea mai multe miscari. Kinetoterapia este foarte important în toate etapele bolii, în ciuda agravarea durerii si inflamatiei ca prevenirea contracturilor dureroase.

Durerea si inflamatia poate fi controlata cu analgezice si AINS. Daca terapia manuala si se întinde sunt aplicate capsula umar va contracta treptat, lasând umar cu restrictie severa de circulatie. Capsula adeziv afecteaza, de obicei, pacientii între 40-70 de ani. Incidenta nu este cunoscuta cu exactitate, dar este estimata la 3% din populatie. Barbatii tind sa fie afectate mai frecvent decât femeile si nu exista nici o predilectie rasiala. Menopauza la femei este un declansator.

...