Depresie situatională


General sau altele | - Altele | Depresie situatională (Disease)


Descriere

Depresia este o boala medicala care cauzeaza un sentiment de tristete persistenta si pierderea interesului. Depresia poate provoca simptome fizice, de asemenea. Depresia este o boala cronica, care necesita de obicei tratament pe termen lung, cum ar fi diabetul zaharat sau hipertensiune arteriala.

Cauze si factori de risc

Nu se stie exact ce cauzeaza depresia. Ca si în multe boli mintale, apare o varietate de factori ce pot fi implicati. Acestea includ: Diferentele biologice, neurotransmitatori, hormoni, trasaturi mostenite, evenimente de viata.

Diagnostic si Tratament

Deoarece depresia este comuna si adesea nediagnosticata, unii medici si furnizorii de asistenta medicala pot pune întrebari cu privire la starea de spirit si ganduri in timpul vizitelor medicale de rutina. Ei pot solicita chiar sa completeze un chestionar scurt pentru a ajuta la verificarea pentru simptome de depresie.

Numeroase tratamente pentru depresie sunt disponibile. Medicamentele si consilierea psihologica (psihoterapie) sunt foarte eficiente pentru majoritatea oamenilor.

În unele cazuri, un medic primar de ingrijire poate prescrie medicamente pentru a ameliora simptomele de depresie. Cu toate acestea, multi oameni au nevoie pentru a vedea un medic care este specializat in diagnosticarea si tratarea conditiile de sanatate mintala (psihiatru). Multe persoane cu depresie au nevoie de un psiholog sau alt consilier de sanatate mintala. De obicei, cel mai eficient tratament pentru depresie este o combinatie de medicamente si psihoterapie.

...