Traumatism al unghiei


Laba piciorului | Podiatrie - Medicină Podiatrică | Traumatism al unghiei (Disease)


Descriere

O unghie sau unghia care a batut pierde este numit un cui smulgere. Leziuni ale nailbed sunt comune, tipul cel mai des intalnita a leziunilor de mâna fiind leziuni vârful degetelor.

Cauze si factori de risc

Modul vârful degetului cauza este adesea ranit este în curs de partea cea mai distala a extremitatilor superioare si un punct de interactiune între corp si împrejurimile cuiva în majoritatea activitatilor desfasurate pe o baza de zi cu zi.

Complicatiile de leziuni nailbed includ pierderea unghiilor, cresterea anormala, nonadherence de unghii noi, divizarea unghiilor, infectii ale tesuturilor moi, si osteomielita a smoc distale de baza.

În plus fata de consecintele pe termen lung cosmetice, leziuni la unghiilor poate afecta de viata de zi cu zi. Cui ofera protectie pentru degetului, ofera posibilitatea de a ridica obiecte mici, si joaca un rol în senzatie tactila. Este, de asemenea, serveste ca o forta contra atunci când degetul atinge pad-un obiect; doua puncte distanta de discriminare se largeste substantial, cu îndepartarea de un cui.

Diagnostic si Tratament

Leziuni unghiilor sunt dificil, deoarece este greu sa stiu daca este sau nu un cui va creste la loc. Daca da, cui ca nu creasca din nou nu este frecvent normala. Acesta poate avea nereguli sau poate fi scurt sau curbate.

Pastrati curat rana cu umeziri în apa calda cu sapun si pastrati-l acoperit cu unguent cu antibiotic triplu. Medicament narcotic durere, de asemenea, poate ajuta. În functie de rana, pot exista imunizare tetanos necesar.

...