Excrescenţe ale pielii (acrocordon)


Piele | Dermatologie | Excrescenţe ale pielii (acrocordon) (Disease)


Descriere

Acrocordons este o tumora benigna, cu suprafata neregulata, maro deschis si consistenta moala (de la milimetri la 1 cm), cu implant îngust. Tag-uri de piele, desi comuna la multe persoane, poate fi înca o cauza de jena si chiar de iritatie. Acrocordon, sa fie dat numele lui propriu-zis, de obicei apare pe corp ca o crestere mica conectate printr-o tulpina mica de tesutul conjunctiv. Acestea sunt în mod normal, culoarea pielii din jurul, dar poate fi, de asemenea, o culoare mai inchisa.

Cauze si factori de risc

Zonele cele mai frecvent afectate de acrocorda sunt gâtul, ochii, zona inghinala si axile, însa orice zona în care pielea freaca alta carne sau o bucata de îmbracaminte poate provoca aceste cresteri sa apara. Frecare este, probabil, cel mai comun dintre cauzele tag-urilor de piele pentru majoritatea oamenilor. Cauzele tag-ului pielii pot include obezitatea, sarcina, dezechilibrul hormonal, cauze ereditare si, eventual, probleme cu metabolismul la zahar. Acrocorda se dezvolta adesea in timp si sunt, prin urmare, mult mai frecvente la vârsta de mijloc.

Ele nu sunt, de obicei, periculoase si de cele mai multe ori nu au nici o cauza care le sta la baza.

Diagnostic si Tratament

Este important sa ne amintim, ca în cazul în care cre?teri nu au o cauza care sta la baza lor, ele trebuie inlaturate. Este foarte posibil ca vor reveni, cu exceptia cazului în care cauzei ii este adresate. Puteti alege sa aveti acrocorda dvs. eliminata din cauza aspectului lor, în special atunci când acestea sunt pe sau în apropierea fetei. Ele pot fi, de asemenea, eliminate în cazul în care provoaca iritatii, durere sau sangerare. Acrocorda poate muri în cele din urma si se desprinde în cazul în care acestea este rasucita, acest lucru ar fi în mod normal, precedata de unele iritatii si, eventual, sângerare. În majoritatea oamenilor însa acest lucru nu se întâmpla si tag-uri de piele nu cauzeaza nici un simptom.

Metode comune de îndepartare includ fie eliminarea cu azot lichid, care ingheata cresterea, care ulterior va cadea. Tag-urile pielii pot fi întrerupte de catre medicul dumneavoastra folosind foarfeca sau un bisturiu, desi acest lucru poate duce, evident, la cicatrici. Cauterizarea este o alta metoda comuna utilizata de catre dermatologi pentru a elimina un acrocordon.

...