Suprainfecţie bacteriană a intestinului subţire


Abdomen | Gastroenterologie | Suprainfecţie bacteriană a intestinului subţire (Disease)


Descriere

Sindromul de suprapopulare bacteriana este o conditie patologica in care anumite bacterii intestinale care colonizeaza în mod normal i se multiplica excesiv in intestin. Cifra este mai mare în colon-peste 1 milion de bacterii într-un mililitru de lichid si de jos a intestinului subtire-sub 10. 000 de bacterii pe ml de lichid. Suprapopularea bacteriena creste numarul de bacterii din intestinul subtire la peste 100. 000 pe ml de lichid si tipul de bacterii ar trebui sa fie similar cu colonul.

Cauze si factori de risc

Multe boli sunt asociate cu acest sindrom. Întâlnite cel mai frecvent sunt: diabet zaharat gastropatie sclerodermie, boala Crohn, cauze diverse obstacole ale tractului digestiv, diverticuloza. Unii pacienti au doar câteva simptome sau pierdere în greutate. Altii prezinta deficiente grave nutritionale, diaree, distensie abdominala si flatulenta. Miscarile normale intestinale, peristaltice mentin un echilibru de bacterii în intestin. Boli ale continutului intestinal si-au încetinit tranzitul sau cauza staza permite cresterea excesiva a bacteriilor. Bacteriile consuma excesul de nutrienti, inclusiv vitamina B12 vitamine si carbohidrati care duc la un continut caloric scazut si vitamina B12. Bacteriile modifica sarurile bilei hepatice secrete pentru a ajuta digestia. Duce la pierderea de saruri biliare în dificultate de absorbtie de grasime, ceea ce duce la diaree si starea nutritionala proasta.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul se bazeaza pe tabloul clinic tipic. Tratamentul include, de obicei antibiotice, reducerea diareei, reinstaleze flora intestinala normala. Terapia include repararea chirurgicala a structurilor intestinale, fistulor si diverticulilor anormale. Distensie poate provoca dureri abdominale. Cantitati mari de gaze sunt eliminate prin flatulenta. Bacteriile transforma mancariile in iritant toxice pentru mucoasa intestinala si intregul organismul. Aceste substante produc o diaree apoasa prin determinarea Lumenului excesiv. În intestinale mari bacterial sunt în competitie pentru nutrienti cu gazda umana. Astfel, malnutritia este deficitara in minerale si vitamine. Un numar mare de bacterii poate duce la pierderea in greutate.

...