Limfom al intestinului subţire (cancer limfatic)


Abdomen | Oncologie | Limfom al intestinului subţire (cancer limfatic) (Disease)


Descriere

Cea mai comuna forma de cancer histologic a tractului digestiv si intestinului subtire este agresiv (invadeaza rapid structurile din apropiere si metastazeaza la distanta-). Simptomele apar de obicei în cazul în care tumora este mare si au invadat vaselor limfatice sau ganglioni limfatici.

Desi diametrul intestinului subtire este mult mai mica decât a colonului, fenomenele ocluzive apar tardiv, deoarece de mare capacitate umflarea si continutul lichid al intestinului subtire. Cel mai adesea, pacientii vin la medici sub fenomene ocluzive, dureri abdominale colici, care se simt urmariti într-un moment de zgomot intens , apoi da dureri. Aceste simptome apar dupa mese, atunci când digestia alimentelor ajunge in zona de redus al intestinului, ingustarea (stenoza) cauzata de tumori intense cresterea masei musculare. Contractiile pentru a trece prin peretele intestinal zona de continut redus si zgomotul intens este cauzat de lichidul intestinal care trece prin zona.

Cresterea tumorii erodeaza vasele de sange din peretele intestinal, provoaca ulceratii intestinale, sângerari gastro-intestinale superioare care apar sau mai mici (sângele este eliminat ca în cazul în care vine de la duoden sau melena melena si rare în care vin din jejun si ileon hematochezie). Dar cele mai multe hemoragii par invizibile cu ochiul liber, dar deduse de catre pacient de a dezvolta anemie deficit de fier.

În cazul în care tumorile duodenale situate la deschiderea canalelor biliare în ea, poate obstructiona icterul mecanic. Daca pacientul scade in greutate prea mult se poate simti uneori formarea abdominale. La prezentarea doctorului lichidului de ascita (cu metastaze peritoneale) si marirea ficatului (cu metastaze hepatice), tumora a invadat întregul abdomen (etapa IV din cazurile de cancer de clasificare oncologie), tratamentul este ineficient si speranta de viata foarte scazuta.

Cauze si factori de risc

Din pacate, cauza de cancer intestinal este necunoscuta. Exista, cu toate acestea, unii factori de risc care ar putea creste sansa unei persoane de a dezvolta cancer intestinului subtire.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul este segmentul de îndepartare (rezectie) intestinului afectate si a invadat ganglionii limfatici. În cazul în care tumora este invaziva la structurile vecine astfel încât nu pot fi sterse, ea face derivatii digestive (bypass intestinal afectat) pentru a evita ocluzia. Din pacate, chimioterapie si radioterapie nu s-au dovedit eficiente în acest tip de cancer. ...