Fractură prin avulsie

General sau altele | Ortopedie | Fractură prin avulsie (Disease)


O fractura prin avulsie este o fractura de os care rezulta ca urmare a unui traumatism fizic, atunci cand un fragment de os se fisureaza de masa principala osoasa.

Cauze si factori de risc

O smulgere poate aparea la ligamentul cauzat de forte externe aplicate organismului, cum ar fi o cadere sau de tragere sau la tendon din cauza unei contractii musculare, care este mai puternica decat fortele care tin impreuna osul.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul conservator cuprinde odihna si gheata zona afectata, apoi exercitii controlate de intindere a tendonului si promovare vindecarii oaselor. Acest lucru este, de obicei, tot ce e nevoie pentru ca o fractura prin avulsie sa se vindece.

Daca fragmentul de os si osul principal sunt prea departe unul de celalalt pentru a fuziona in mod natural, interventii chirurgicale pot fi necesare pentru a le reuni, in special pentru fracturile tendonului de la genunghi. Chirurgia, de asemenea, poate fi necesare mai tarziu pentru a elimina tesutul dureroase, fibro, care uneori apare de fracturi nevindecate. La copii, fracturile prin avulsiue care apar pe o placa de crestere, de asemenea, pot necesita interventie chirurgicala.

Deoarece placile de crestere sunt importante pentru dezvoltarea scheletului normal, aceste leziuni trebuie sa fie atent tratate. In cazul in care exista temerea ca o placa de crestere nu este corect pozitionata, pot fi efectuate interventii chirurgicale pentru a alinia si a stabiliza placa de crestere.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».