Variolă (infecţie cu virusul variolei)


General sau altele | Medicină generală | Variolă (infecţie cu virusul variolei) (Disease)


Descriere

Simptomele apar la 12 zile dupa ce o persoana a fost infectat. Primele sunt de mare febra, oboseala, dureri de cap si dureri de spate. Este nevoie de aproximativ 12 de zile de la infectie la primele simptome. Apoi, dupa 2-3 zile de boala, exista o eruptie rosie plat. Ea apare de obicei pe fata si membrelor superioare si apoi intinde pe tot corpul. În urmatoarele 2-3 saptamâni, eruptii cutanate devine rosu si se transforma ferme si rotunjite si plate în blistere. Crusta, apoi scade la 3-4 saptamâni dupa prima aparitie a simptomelor, provocând cicatrici permanente. S-ar putea fi un confuz în variola si eruptii cutanate severe de variola. Dar virusuri diferite determina aceste doua boli.

Cauze si factori de risc

Variola este o infectie contagioasa cauzata de virusul variolei. Variola poate fi mortala, deci in caz de cazurile cele mai importante este de a izola pe cei afectati. Cel mai bine este ca fiecare persoana care vine în contact cu un pacient cu variola sa se vaccineze. Daca persoana dezvolta simptome ale variolei de a recomanda o urgenta medicala. Semne de stare generala proasta, cu variola sunt febra mare si apoi aparitia unei eruptii.

Variola este o boala contagioasa. Poate trece de la o persoana la alta tuse de imprimare, stranut sau respiratie sau prin contactul direct cu lichidul din vezicule sau cruste / vezicule.

Diagnostic si Tratament

În prezent nu exista remedii dovedite, care poate ucide virusul variolei. De aceea, tratamente pentru concentrarea pe furnizarea de variola ameliorarea simptomelor ca organismul lupta virusului. Aceasta se numeste tratament de sustinere.

...