Torticolis spasmodic (spasme musculare la gât)


Gât | Ortopedie | Torticolis spasmodic (spasme musculare la gât) (Disease)


Descriere

Distonia cervicala, de asemenea, numita torticolis spasmodic, este o conditie dureroasa in care muschii gâtului dvs. se contracta involuntar. Distoniei cervicale poate provoca, de asemenea, înclinarea incontrolabila a capului înainte sau înapoi.

Primele simptome includ un sentiment de disconfort si rigiditate în gât, si capul aplecat într-o parte din cauza contractiei spastice unilaterale a muschiului sternocleidomastoidian. Aceasta contractie mai mult sau mai putin dureroasa a muschilor gâtului limiteaza miscarea de rotatie a capului. Uneori, acesta este asociat cu contractia muschilor în umarul opus sau cu un spasm muscular ce poate sa apara în jurul gurii. Durerea este instalata în muschii gâtului si de-a lungul liniilor de piept si spate. Simptomele dispar in timpul somnului.

Torticolis muscular congenital, de asemenea, numit wryneck, este, de obicei descoperit in primele 6 pana la 8 saptamani de viata. Copil tine capul înclinat într-o parte si are dificultati in a intoarce capul în partea opusa.

Cauze si factori de risc

Gâtul întepenit de obicei are loc atunci când faci o miscare a gatului gresita sau fortezi pozitia gâtului dupa somn inadecvat. Ideal este, daca dormi pe partea ta sau pe spate, perna pe care dormim sa fie pe axa gâtului.

În cele mai multe cazuri de distonie cervicala, medicii nu stiu de ce unele persoane dezvolta tulburare, iar altele nu. Unele cazuri, cu toate acestea, par sa fie legate de: leziuni cap, gat sau umeri, anumite medicamente antipsihotice, specifice sau agenti anti-greata.

Diagnostic si Tratament

Exista mai multe tratamente pentru torticolis spasmodic, injectiile cele mai frecvent utilizate fiind toxina botulinica in muschiul distonice a gâtului. Alte tratamente includ trucuri senzoriale, medicamente pe cale orala, si de stimulare profunda creierului. Combinatii ale acestor tratamente au fost utilizate pentru a controla torticolis spasmodic. În plus, decontractarea chirurgicala a nervilor de declansare a contractiilor musculare pot oferi scutire de la spasme, durere, si sa limiteze deteriorarea coloanei vertebrale ca urmare a pozitiei gresite.

...