Spermatocel (chist plin cu spermă)


Pelvis/Bazin | Urologie | Spermatocel (chist plin cu spermă) (Disease)


Descriere

Adesea, spermatocelului este asimptomatic. Omul în cauza se poate descoperi un nodul sau masa palpabila în observatie de mai sus testicul de o parte a scrotului sau augmentarea în marime de scrot. Simptomele, atunci când sunt prezente includ: durere scrotala, edem (umflare) a scrotului, scrot Roseata, senzatie de presiune în baza penisului. Spermatocelului este o acumulare chistica benigna de sperma care apare în polul superior al testiculului. Desi îngrijoratoare pentru pacient aceste leziuni sunt benigne. Spermatocelului pot dezvolta în locatii diferite, variind de la testicul în sine pâna la deferent. De obicei neted, bine definite si spermatocelele moale descris ca mase scrotale.

Cauze si factori de risc

Spermatocelului este un chist sperma contine situat în epididim (tub încolacit deasupra si în spatele ambele testicule). Pentru a atinge este moale si compacta ca un nod în scrot, testicule de mai sus. Desi cauza este adesea necunoscuta, poate fi cauzata de o obstructie în conductele epididimal, tuburi care transporta sperma de la nivelul testiculelor.

Diagnostic si Tratament

Diagnosting spermatocelului se face cea mai mare parte prin examinarea scrotului. Ca parte a examenului fizic, medicul poate folosi o lampa speciala (transiluminare) pentru a verifica mase solide care pot fi datorate altor cauze, cum ar fi cancerul testicular. Pentru ca este fluid spermatocelului, aprinde lampile vor trece prin el (transiluminare). Lumina nu va trece prin masele solide de alte cauze. Ultrasunete testicular pot fi necesare pentru a confirma diagnosticul de spermatocel. Spermatocelul de obicei nu sunt tratate periculoasa si numai atunci când ele provoaca durere sau disconfort sau determina scaderea fluxului de sange la nivelul penisului, care se întâmpla, din fericire, în cazuri rare.

Tratamentul nu este de obicei necesara în cazul în care spermatocelului nu creste în dimensiuni sau în cazul în care scade în marime de absorbtionof continutul corpului. Daca spermatocelului creste in dimensiuni sau provoaca disconfort, acesta poate solicita sa fie eliminat. Ecografia de înalta rezolutie a scrotului este cea mai buna metoda de a evalua spermatocelului. Acest lucru poate confirma diagnosticul si exclude alte patologii.

...