Spondiloză (alunecare vertebră spate)


Spate | Ortopedie | Spondiloză (alunecare vertebră spate) (Disease)


Descriere

Spondiloza, un nume de limba-rasucire pentru o conditie dureroasa, apare atunci cand o fractura de stres al unuia dintre vertebre dvs. - o afectiune cunoscuta sub numele de spondiloliza - slabeste os atat de mult incat acesta aluneca din loc.

Cauze si factori de risc

La copii, spondilolistezis apare de obicei între os al cincilea în partea inferioara a spatelui (lombara vertebrei) si os primul sacrum (pelvis) suprafata. Acesta este adesea cauza un defect de nastere în acea zona a coloanei vertebrale sau a prejudiciului brusca (traumatisme acute). La adulti, cele mai frecvente cauze este boala degenerativa (cum ar fi artrita). Alunecare apare de obicei între vertebre lombare patrulea si al cincilea.

Alte cauze ale spondilolistezis includ bolile osoase, fracturi traumatice, si fracturi de stres (de obicei observate la gimnaste). Anumite activitati sportive, cum ar fi gimnastica -, ridicarea de greutati, si fotbal - a pus o mare de stres pe oasele în partea inferioara a spatelui. Ei au, de asemenea, solicita ca sportivul întindeti excesiv constant (hyperextend) coloanei vertebrale. Acest lucru poate duce la o fractura de stres pe una sau pe ambele fete ale vertebrei. O fractura de stres poate provoca un os spinarii pentru a deveni slab si schimbe din loc.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul implica odihna la pat Spondiloza, asociata cu luarea analgezice si anti-inflamatorii. Pe lânga criza acuta lombosciatica prescrie o sala de gimnastica de reabilitare spinarii si poarta un corset.

Tratamentul variaza în functie de gravitatea afectiunii. Cei mai multi pacienti mai bine cu consolidarea si exercitii de stretching, combinate cu modificarea de activitate, care presupune evitarea hiperextensia spate si sporturile de contact. Tratamente non-chirurgicale sunt judecati primul. Aceasta poate include: anti-inflamatorii medicamente pentru a reduce durerile de spate, un Brack spate rigid, terapie fizica.

...