Infecţie cu stafilococi


Piele | Dermatologie | Infecţie cu stafilococi (Disease)


Descriere

Infectii stafilococilor sunt cauzate de bacterii aureus, un tip de germeni de obicei gasite pe piele sau în nas chiar si persoanele sanatoase. De cele mai multe ori, aceste bacterii provoca nici o problema sau duce la infectii ale pielii relativ minore. Dar infectii stafilococilor poate transforma mortale în cazul în care bacteriile invadeaza mai adânc în corpul vostru, intra sange, articulatii, oase, plamani sau inima.

Infectii stafilococilor poate varia de la probleme minore ale pielii la endocardita, o infectie viata in pericol a mucoasei valve cardiace. Ca urmare, semne si simptome de infectii stafilococilor varia foarte mult, în functie de localizarea si severitatea infectiei.

Cauze si factori de risc

Multi oameni transporta bacterii stafilococilor si niciodata nu dezvolte infectii stafilococilor. Aceste bacterii pot fi, de asemenea, transmis de la o persoana la alta. Deoarece bacteriile stafilococilor sunt atât de rezistente, ele pot trai pe obiecte neînsufletite, cum ar fi fete de perna sau prosoape suficient de lungi pentru a transfera la urmatoarea persoana care le atinge.

Daca bacterii stafilococilor invada fluxul sanguin, o persoana poate dezvolta un tip de infectie care afecteaza intregul corp. Chemat sepsis, aceasta infectie poate duce la soc septic - un episod pune în pericol viata, cu tensiune arteriala extrem de scazuta.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul unei infectii stafilococilor pot include: antibiotice, care, uneori, prescrise pentru a trata infectii stafilococilor includ cefalosporine, nafcilina sau legate de antibiotice, sulfamide sau vancomicina intravenos. Vancomicina din ce în ce este necesar pentru a trata infectii grave stafilococilor, deoarece atât de multe tulpini de bacterii stafilococilor au devenit rezistente la alte medicamente traditionale. Dar vancomicina este eficace pentru infectii stafilococilor numai atunci când este administrat intravenos, drenaj rana sau eliminarea dispozitiv.

...