Intoxicaţie Staphylococcus aureus


General sau altele | Medicină generală | Intoxicaţie Staphylococcus aureus (Disease)


Descriere

Staphylococcus aureus este o bacterie adapostite în nari si / sau intestin, prezenta tegumene este tranzitorie. Mediul, am gasit în: scalare, mâini, sau contamintate excremente.

Cauze si factori de risc

Staphylococcus aureus intoxicatii alimentare este adesea cauzata atunci când un handler alimentar contamineaza produsele alimentare, care sunt servite sau pastrat la temperatura camerei sau frigider. Exemple comune de astfel de produse sunt deserturi (in special creme si deserturi crema-au completat sau au depasit), salate (mai ales cele care contin maioneza, cum ar fi salata de ton, salata de cartofi, salata de macaroane si), carne de pasare si alte produse din oua, si caserole.

Bacteria produce o toxina in produsele alimentare, care cauzeaza cele mai multe dintre simptomele. Factorii de risc includ: consumul de alimente care a fost elaborat de catre o persoana cu o infectie a pielii (de obicei aceste infectii contin bacterii Staphylococcus aureus), consumul de alimente pastrate la temperatura camerei, consumul de alimente preparate în mod necorespunzator, manânca aceeasi mâncare ca cineva care are simptome.

Diagnostic si Tratament

În cazurile de infectii ale pielii minore, infectii stafilococice sunt de obicei diagnosticate prin aspectul lor, fara nevoie de testele de laborator. Altele necesita culturi de esantioane de fluide corporale sânge sau infectate. Laboratorul stabileste diagnosticul si efectueaza teste speciale pentru a determina care antibioticele sunt eficiente împotriva bacteriilor.

Infectii minore ale pielii sunt de obicei tratate cu un unguent cu antibiotic cum ar fi un triplu-necesita prescriptie medicala antibiotic amestec. În unele cazuri, antibiotice orale poate fi acordata pentru infectii ale pielii. În plus, în cazul în care sunt prezente abcese, ele sunt drenate chirurgical.

Infectii mai grave si pune in pericol viata sunt tratate cu antibiotice intravenos. Alegerea antibioticului depinde de susceptibilitatea de tulpina stafilococica special în ceea ce determinat de rezultatele culturii în laborator. Unele tulpini Staph, cum ar fi MRSA (a se vedea sectiunea urmatoare), sunt rezistente la multe antibiotice.

...