Dizenterie bacteriană


Abdomen | Gastroenterologie | Dizenterie bacteriană (Disease)


Dizenteria este rezultatul inflamatiei si umflarea in interiorul peretilor intestinali, care cauzeaza absorbirea in mod necorespunzatoare a alimentelor si apei, ceea ce duce la diaree.

Dizenteria bacilara este un tip de dizenterie, si este o forma severa de shigelloza. Dizenteria bacilara este asociat cu specii de bacterii din familia Enterobacteriaceae.

Cauze si factori de risc

Dizenteria bacteriana este cel mai frecvent cauzata de consumul de alimente sau apa contaminate. Cele mai frecvente tipuri de bacterii care pot provoca dizenterie sunt Salmonella, E. coli, Shigella si Campylobacter.

Dizenteria bacteriana este deosebit de frecventa in randul persoanelor care calatoresc in natiuni subdezvoltate, in aceste cazuri, ea este adesea numita diareei calatorului.

Alimente pote deveni contaminate ca urmare a igienei precare in timpul prepararii alimentelor, care pot, raspandi bacteriile din mainile nespalate sau ustensile in produsele alimentare. Alimentele pot fi, de asemenea, contaminate, fiind preparate cu apa de la o sursa de apa netratata. Produsele alimentare care contin maioneza sau oua sau carne insuficient preparate pot contine, de asemenea, bacterii, mai ales in cazul in care raman la temperatura camerei pentru perioade lungi de timp, ceea ce incurajeaza formarea bacteriilor.

Dizenteria bacteriana determina pacientii sa dezvolte diaree. Suferinzii pot dezvolta, de asemenea, crampe si dureri abdominale. Alte simptome comune includ greata si varsaturi. Unele tipuri de infectii bacteriene pot duce la prezenta de sange in diaree, care va aparea, fie ca dungi luminoase de culoare rosie in scaun sau poate provoca scaunul intunecat. Febra este un alt simptom comun.

Cea mai frecventa complicatie a dizenteriei bacteriene este deshidratarea. Acest lucru se datoreaza faptului ca diareea poate provoca o cantitate periculoasa de pierdere de lichide.

Diagnostic si Tratament

Dizenteria bacteriana poate fi, de obicei diagnosticata de bacteriile din cultura de scaun.

Tratamentul de multe ori incepe cu o rehidratare orala, daca este necesar, antibioticele, pot fi prescrise.

...