Stenoza regiunii lombare a coloanei vertebrale


Spate | Ortopedie | Stenoza regiunii lombare a coloanei vertebrale (Disease)


Descriere

Stenoza spinala este o ingustare a spatiilor deschise în cadrul coloanei vertebrale, care poate pune presiune pe maduva spinarii si nervii care calatoresc prin coloana vertebrale. Stenoza spinala apare cel mai frecvent la gat si spate. În timp ce unii oameni nu au semne sau simptome, stenoza spinala poate determina durere, amorteala, slabiciune musculara, si probleme cu vezica urinara sau functiei intestinale. Multi oameni au dovezi de stenoza spinarii la razele X, dar nu au semne sau simptome. Atunci cand simptomele apar, ele încep de multe ori treptat si se agraveaza in timp.

Cauze si factori de risc

Stenoza spinala este cel mai frecvent cauzata de schimbarile în coloana vertebrala legate de imbatranire. În cazurile severe de stenoza spinala, medicii pot recomanda interventia chirurgicala pentru a crea spatiu suplimentar pentru maduva spinarii sau nervii. În timp ce unii oameni se nasc cu un canal spinal mic, stenoza spinala mai apare atunci când ceva se întâmpla pentru a reduce cantitatea de spatiu disponibil în cadrul coloanei vertebrale.

Diagnostic si Tratament

Stenoza spinala poate fi dificil de diagnosticat, deoarece semnele si simptomele sale se aseamana cu cele ale multor conditii legate de vârsta. Testele imagistice pot fi necesare pentru a ajuta la identificarea adevaratei cauze a semnelor si simptomelor. Tipul de tratament primit pentru stenoza spinala poate varia, în functie de locatia de stenoza si severitatea semnelor si simptomelor.

...