Abuz de steroizi


General sau altele | Psihiatrie | Abuz de steroizi (Disease)


Descriere

Abuzul de steroizi a devenit un fenomen din ce în ce mai comun. Medicamentele au avut un mare potential datorita acumularii lor de proteine, dar utilizarea lor de catre medici a fost destul de limitata. Astfel, steroizi anabolizanti sunt utilizate mai mult de culturisti, halterofilii si alti sportivi, barbati sau femei.

Steroizi anabolizanti sunt folositi din cauza capacitatii lor de a îmbunatati performanta unui atlet prin cresterea masei musculare si scaderea tesutului adipos din organism. Utilizarea acestor substante este ilegala si sportivii sunt testati înainte de competitii.

Steroizi sunt utilizati pentru a trata pubertatea intarziata, impotenta, pierderea masei musculare din cauza HIV, unele tipuri de anemie, osteoporoza si pentru mancarimea cauzate de o boala de ficat numita obstructie biliara.

Cauze si factori de risc

Unul dintre principalele motive pentru abuz de steroizi este ca steroizi ajuta la îmbunatatirea performantelor atletice. Printre culturisti, abuzul de steroizi este cea mai comuna si abuzul frecvent in randul sportivilor de alte sportului depinde.

Un alt motiv pentru care oamenii fac abuz de steroizi este pentru cresterea masei musculare si a reduce grasimea corporala. Acest grup include persoane care sufera de rani sau sindrom de urâtenie imaginara. Barbatii care sufera de acest sindrom cred ca arata mici si slabi, chiar daca în realitate muschii sunt masivi si bine dezvoltati. În schimb, femeile vor vedea forme grase si urâte, chiar daca acestea sunt subtiri si tonifiate. Femeile care au fost abuzate sexual cred ca folosind steroizi, care va ajuta la cresterea masei musculare, oamenii vor fi descurajati de fizicul lor sau le vor gasi atractive si nu va mai fi atacate cu recurs.

Intr-o alta categorie a celor care fac abuz de steroizi sunt adolescentii. Pentru acestia, utilizarea de steroizi este la fel ca alte comportamente riscante, cum ar fi conducere sub influenta alcoolului, care transporta o arma asupra lor, nepurtarea de casti de motocicleta, sau abuzul de droguri s. a. Cu toate aceste cauze care duc la abuzul de steroizi, cercetatorii sunt de acord ca cei mai multi oameni care fac abuz de steroizi sunt psihologic normali, atunci când acestea încep sa le abuzeze.

Diagnostic si Tratament

Diagnosticul de abuz de steroizi anabolizanti in liceu, colegiu, iar sportivii profesionisti pot sa apara atunci când acestea nu au un test de droguri, dar multi oameni care abuzeaza de aceste medicamente nu sunt niciodata testati aleatoriu. Diagnosticul adesea se face atunci când acestea prezinta unul dintre efectele secundare ale utilizarii de steroizi.

Consilierea este importanta in tratamentului pentru abuz de steroizi anabolizanti. Pacientului si grupul lor de sprijin, familia si prietenii, trebuie sa aprecieze faptul ca abordarea acestei dependente poate fi similara cu dependenta de alte droguri si alcoo...