Abuz de steroizi


General sau altele | Psihiatrie | Abuz de steroizi (Disease)


Descriere

Steroizi anabolizanti sunt derivati sintetici de hormone de sex masculine cu efecte similare - testosteron. Este termenul generic dat compusilor steroizi care contin o structura pe baza de steroli (colesterol nucleu al structurii). Steroizi anabolizanti au fost sintetizati în anii 30 pentru a trata hipogonadismul, o conditie in care testiculele nu produc suficient testosteron pentru cresterea, dezvoltarea si functionarea normala sexuala.

Cauze si factori de risc

Utilizarea lor principala este de tratament medical de crestere întârziata a unor tipuri de cancer de san, impotenta, sau pierderea în greutate cauzata de infectia cu HIV sau alte boli. Ele sunt, de asemenea, utilizate de catre medicii veterinari pentru a promova cresterea în greutate a animalelor si vigoarea (pisici, câini, vite si cai), precum si pentru tratarea anemiei. O alta categorie de persoane care sunt cunoscute a fi utilizatorii de steroizi anabolizanti sunt cele a caror ocupatie necesita rezistenta fizica crescuta: garzi de corp, lucratori în constructii si chiar soldati.

A patra categorie de persoane care abuzeaza de steroizi anabolizanti este formata din oameni care au fost anterior supuse abuzurilor fizice sau sexuale. Ei folosesc aceasta metoda pentru a proteja credinta ca, daca sunt corpolent, mai puternici, de intimidare sau neatractive vor descuraja abuzurile suplimentare. Statistic a demonstrat ca antecedentul de viol a dus la dublarea numarului de culturisti de sex feminin care abuzeaza de steroizi. O a cincea categorie de oameni care abuza de steroizi este alcatuita din adolescentii care au un comportament de risc, cum ar fi conducerea sub influenta alcoolului, arme, abuzul de substante ilicite. Cei mai multi steroizii anabolizanti sunt derivati din testosteron. Organismul uman produce testosteron în mod natural în barbati în testicule si ovare la femei sau în alte tesuturi fiziologic secretate. Testosteronul are potenta relativ scazuta si este rapid metabolizat de catre ficat.

Diagnostic si Tratament

Daca simptomele sunt severe sau prelungite, medicamentele sau spitalizarea ar putea fi necesare.

Unele medicamente care au fost folosite pentru tratarea steroizilor pentru a restaura sistemul hormonal dupa întreruperea acestuia de abuzul de steroizi. Alte medicamente tintesc simptomele de retragere specifice - de exemplu, antidepresive pentru a trata depresia, si analgezice pentru dureri de cap si musculare si dureri articulare.

Unii pacienti necesita asistenta dincolo de tratament simplu de simptome de sevraj si sunt tratate cu terapii comportamentale.

...