Pietre la vezica urinară


Pelvis/Bazin | Urologie | Pietre la vezica urinară (Disease)


Descriere

Pietre urinare, cunoscute mai frecvent ca pietrele la rinichi este o boala cunoscuta din vechi interventie chirurgicala de extractie piatra este chirurgia vechiul meu înregistrate în scrierile antice. Explicatia pentru acest tip de patologie a fost descoperit si tratat atât de repede este simplu: durerea care insoteste pietre la rinichi (colica renala), este atât de mare, încât un tratament era necesar pentru a elimina.

Chiar daca medicina a evoluat considerabil de la aceasta zi, pietre urinare a ramas una dintre cele mai comune boli, chiar mai mult, incidenta sa este în crestere în Europa, America de Nord si Japonia.

Rezistenta este înca un om fascinant, în durere, atunci când alternativa este de a prezenta la medic. 0. 1% din populatia tarilor dezvoltate are o durata de viata de pietre la rinichi, unul sau mai multe. Tinerii cu vârste cuprinse între 20 si 40 sunt victime pietre preferate, dar boala poate sa apara la copii si persoanele în vârsta.

Cauze si factori de risc

Frecventa poate fi, probabil, din cauza pune la duritatea hrana si apa. Calculul presupune aparitia de pietre la rinichi (pietre) cale urinara. Aceasta piatra va bloca tubul în care sunt situate, astfel interfereaza cu calea normala de urina prin intermediul sistemului urinar. E ca un furtun de scurgeri, presiunea este oprit (complet sau incomplet). Peste obstacol, presiunea creste mai mult si mai mult, astfel, cauzând spasme musculare, spasme ceea ce se traduce clinic durere mare, care pacientul nu poate suporta în mod normal.

Exista mai multi factori de risc care pot favoriza aparitia de urolitiaza: proteine nutritie, malnutritia si exces pot promova aparitia unor urolitiaza; hidratare insuficienta (este nevoie de cel putin 2 litri de apa pe zi pentru o hidratare corespunzatoare); temperaturi ridicate (deshidratare favorizeaza) ; apa cu continut ridicat de calciu (favorizând aparitia de pietre de calciu - pietre de calciu); stilul de viata si de munca (munca într-un mediu care favorizeaza deshidratarea, stresul, starea de tensiune psihica, expunerea prelungita la temperaturi ridicate); endocrine si factorii metabolici (tulburari de în metabolismul mineral, hiperparatiroidism); factori genetici (rude de sânge cu un istoric de pietre urinare); un istoric de pietre urinare.

Diagnostic si Tratament

Alcool 6-8 pahare de apa sau mai mult pe zi pentru a creste productia urinar poate ajuta trecere pietre. Furnizorul de îngrijire a sanatatii poate scoate pietre care nu trec de la sine folosind un cystoscope (un tub mic, care trece prin uretra pentru a vezicii urinare). Unele pietre pot avea nevoie sa fie eliminate cu ajutorul chirurgiei deschise. Medicamente sunt rareori folosite pentru a dizolva pietrele.

...