Strangulare a organelor genitale


Pelvis/Bazin | Urologie | Strangulare a organelor genitale (Disease)


Descriere

Aplicarea unor dispositive la organele genitale masculine externe pentru o performanta sexuala în crestere este o practica neobisnuita, care poate duce la strangularea penisului, cu consecinte grave.

Cauze si factori de risc

O mare varietate de inele metalice si nemetalice care cauzeaza constrictia organelor genitale externe a fost întâlnita. Tipul de corp strain difera în functie de vârsta.

Strangularea penisului cu inele de aer sau de elastic a fost comuna la nou-nascuti si copii. Inserarea acestor inele ar putea fi accidentala sau intentionata de la pacient, un frate sau parinte.

La adulti diverse obiecte, cum ar fi inele de nunta, mansete sanitare din metal, inele taur etc, au fost utilizate. La adolescenti este de obicei rezultatul de curiozitate sau de masturbare în timp ce la adulti este motivul de a consolida placerea sexuala, autoerotism sau ca urmare a unei tulburari psihice.

Diagnostic si Tratament

De obicei, eliminarea se realizeaza sub anestezie generala. Urologul trebuie sa scoata inelul cu mare grija, pentru a evita ranirea organelor genitale externe. Acesta ar trebui sa aibe în vedere faptul ca eliminarea acestor obiecte poate fi o provocare si necesita echipament care nu este direct disponibil în departamentul de urologie.

...