Hemangiom (semn de naştere)


Piele | Pediatrie | Hemangiom (semn de naştere) (Disease)


Semnele din nastere sunt pete colorate ale pielii, care sunt fie prezente la nastere sau se dezvolta la scurt timp dupa nastere. Semnele din nastere pot fi de mai multe culori diferite, inclusiv maro, cafeniu, negru, albastru pal, roz, alb, rosu, sau violet. Unele semne din nastere sunt coloratii numai pe suprafata pielii, altele sunt ridicate deasupra suprafetei pielii sau extinde in tesuturile de sub piele.

Cauze si factori de risc

Un hemangiom este format dintr-un grup anormal de vase de sange suplimentare. Nu este clar ce cauzeaza vasele de sange sa se grupeze, desi unele cercetari sugereaza o legatura intre hemangioame si anumite proteine produse de placenta in timpul sarcinii.

Hemangioamele tind sa apara mai des la femei, copii si sugari prematuri albi.

Diagnostic si Tratament

Cele mai multe hemangioame dispar fara tratament, lasand urme minime sau nevizibile. Hemangioamele mari pot lasa modificari vizibile ale pielii medii pana la severe, se intind pe piele sau deterioreaza textura suprafetei. Atunci cand hemangioame interfera cu vederea, respiratie, sau ameninta un prejudiciu semnificativ cosmetic, acestea sunt de obicei tratate. Optiunile de tratament pot include interventii chirurgicale cu laser sau medicamente cu corticosteroizi.

...