Infecţie cu streptococ (bacterii în gât)


Gât | Medicină generală | Infecţie cu streptococ (bacterii în gât) (Disease)


Descriere

Infectii respiratorii, cu grupa A Streptococcus ca strep gât si scarlatina (care este, de asemenea, o infectie streptococica, dar însotita de o eruptie cutanata distinctiv) sunt boli comune, de obicei, relativ usoare si sunt printre cele mai contagioase.

Unul dintre factorii cei mai importanti în raspândirea de streptococ de grup A este multime normala. GBS este transmis în principal prin sputa (picaturi mici eliminat prin stranut, tuse, rinoree). Pot fi luate pe un mâner usa sau pe o alta suprafata si apoi transferat în nas si gât. Ustensile de bucatarie si baie obiecte sunt alte surse comune de transmitere a infectiei - deci nu este surprinzator faptul ca infectiile streptococice se raspândeasca cu usurinta în gradinite, scoli, unitati militare, birouri si alte medii.

Cauze si factori de risc

Sumei de toate tipurile diferite de bacterii si virusi care cauzeaza infectii ale gatului (faringite sau) sau amigdale (sau amigdalita), de grup A Streptococcus adesea provoaca cea mai mare îngrijorare, deoarece în cazul în care netratate sau tratate în mod corect în cazul în care, poate duce la complicatii. Acestea includ reumatism articular acut si boli de inima reumatice si o boala de rinichi numita glomerulonefrita, acuta (glomerulonefrita acuta - AGN). Streptococcus grup A provoaca o infectie usoara numita impetigo a pielii, dar poate provoca infectii grave ale sangelui si alte tesuturi.

O forma a bolii streptococice invazive (fasceita necrozanta - necrozanta necrotica) poate provoca unele daune atât de grave, încât a fost numit tesut bacterii carnivore (bacterii mancatoare de carne). Gestionarea corecta a infectiilor cailor respiratorii superioare pot reduce toate aceste complicatii. Streptococcus grup A este adesea vazut în gât si amigdalele, mai ales la copii. De fapt, acest tip de streptococ este considerata o boala profesionala a copiilor de vârsta scolara. Infectia poate aparea la copii si adulti tineri sau vârstnici.

Diagnostic si Tratament

Infectii de gaz pot fi tratate cu antibiotice diferite. Tratamentul precoce poate reduce riscul de deces din grupul invazive O boala streptococ. Cu toate acestea, chiar si cea mai buna îngrijire medicala nu previne moartea în fiecare caz. Pentru cei cu boli foarte grave, tratamentul de sustinere intr-o unitate de terapie intensiva pot fi necesare. Pentru persoanele cu fasceita necrozanta, de multe ori este nevoie de interventie chirurgicala pentru a elimina tesutul deteriorat.

...