Infecţii bacteriene

Abdomen | Gastroenterologie | Infecţii bacteriene (Disease)


Bacteriile sunt microorganisme cu o celula. Sub un microscop, ele au un aspect de bile, tije sau spirale. Unele bacterii sunt un ajutor important in digestie, poate distruge boala prin producerea celulelor si da organismului vitaminele necesare. Bacteriile sunt, de asemenea, utilizate in iaurt si branza.

Simptomele de boli bacteriene pot semana, de asemenea, simptomelor altor boli, cum ar fi colita, gripa, si infectii virale. Simptomul clasic este febra, desi nu toate persoanele cu o infectie bacteriana vor avea o febra. Simptomele bolii bacteriene pot include: urina cu sange si durere la urinare, diaree, simptome asemanatoare gripei, cum ar fi oboseala, febra, dureri in gat, dureri de cap, tuse, dureri, iritabilitate, greata si varsaturi, dureri articulare, sau dureri abdominale; eruptii cutanate, leziuni si abcese, intepenirea gatului, slabiciune. In unele cazuri, bolile bacteriene pot duce la complicatii grave sau care pun viata in pericol, cum ar fi septicemie sau insuficienta renala.

Cauze si factori de risc

Bolile bacteriene apar atunci cand bacteriile patogene ajung in organism si incepe sa se reproduca si sa aglomereze bacteriile sanatoase, sau sa creasca in tesuturi, care sunt in mod normal sterile. Bacteriile daunatoare pot emite, de asemenea, toxine care deterioreaza corpul.

Bacteriile patogene comune si tipurile de boli bacteriene cauzate de acestea includ: Escherichia coli si Salmonella cauza intoxicatiei alimentare; Helicobacter pylori cauza gastritei si ulcerului; Neisseria gonorrhoeae cauzeaza gonoree boala cu transmitere sexuala; Neisseria meningitidis cauzeaza meningita; Staphylococcus aureus produce o varietate de infectii, in organism, inclusiv abcese, celulita, infectii ale ranilor, sindromul de soc toxic, pneumonie, si intoxicatii alimentare; bacteriile streptococice cauza o varietate de infectii in organism, inclusiv pneumonie, meningita, infectii ale urechii, si infectii in gat.

Diagnostic si Tratament

Bolile bacteriene sunt tratate cu antibiotice. Antibioticele pot fi administrate oral, intravenos, sau prin injectare intramusculara, in functie de tipul si severitatea bolii bacteriene si de alti factori. Tratamentul infectiilor bacteriene, de asemenea, include: o buna nutritie, fluide crescute si odihna.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».