Incontinenţă urinară (micţiune involuntară)


Pelvis/Bazin | Urologie | Incontinenţă urinară (micţiune involuntară) (Disease)


Incontinenta urinara - pierderea controlului vezicii urinare - este o problema comuna si adesea jenanta. Severitatea variaza de la scurgerea de urina ocazionala, atunci cand o persoana tuseste sau stranuta la a avea un indemn de a urina care este atat de brusca si puternica,ca persoana nu ajunge la o toaleta in timp. Incontinenta urinara este incapacitatea de a controla eliberarea de urina din vezica urinara. Unii oameni experimenteaza scurgeri ocazionale, minore, altii frecvent.

Cauze si factori de risc

Incontinenta urinara nu este o boala, este mai degraba un simptom. Ea poate fi cauzata de obiceiurile de zi cu zi, conditiile care stau la baza medicale sau probleme fizice. O evaluare aprofundata de catre medic poate ajuta la determinarea cauzei incontinentei. Anumite alimente, bauturi si medicamente pot cauza incontinenta urinara temporara. O simpla schimbare a obiceiurilor poate aduce alinare.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru incontinenta urinara depinde de tipul de incontinenta, severitatea problemei si cauza principala. In cele mai multe cazuri, medicul va sugera metode cel mai putin invazive in primul rand, asa ca se vor face tehnici comportamentale si terapie fizica in primul rand, si se trece la alte optiuni numai in cazul in care aceste tehnici nu reusesc.

...