Orjelet (urcior la ochi)


Ochi | Oftalmologie | Orjelet (urcior la ochi) (Disease)


Descriere

Ulcior (sau orjelet) este o inflamatie a stratului subtire care acopera globul ocular si pleoapa interioara. Simptomele pot oala manifesta timp de 3-4 zile. Recuperarea integrala, dar pacientul cu ulciorul dureaza mai mult - aproximativ 10-14 de zile de la aparitia acesteia. Oala poate duce la complicatii.

Cauze si factori de risc

Ulciorul este cauzata de o infectie virala. În prima instanta, apare ca o oala de sarcini al licitatiei bucati mici rosii, acesta atinge o dezvoltare maxima în aproximativ trei zile. Dupa aceasta perioada, în mod normal, ulcior sparge si se scurge. Ulcior pot fi cauzate de frecarea persistenta a ochilor sau utilizarea de machiaj sau de a provoca iritatii ale ochilor faciale.

Pitcher se poate raspandi prin contact cu ochii mainile contaminate (mana transportate la ochi) atingând, utilizarea de obiecte sau suprafete contaminate. Pitcher se poate raspandi prin ochi racit cu picaturi pentru oameni. Simptomele includ stye: înrosirea ochiului, disconfort (de arsura sau întepaturi) Viziunea este de obicei normala, desi dezvoltarea de pete pot fi comune, dureri de ochi în timpul expunerii la lumina ochilor, lacrimarea, dimineata dificultatea de a deschide ochii, nas înfundat sau dureri în gât . Complicatii posibile: ulciorul includ cicatrici corneene, dupa o infectii severe si prelungite. Acest lucru poate duce la slabirea vederii sau chiar orbire. Tratamentul poate consta ulcior de a lua anti-inflamatorii si picaturi picaturi antibiotice.

Diagnostic si Tratament

Ulcior tratament poate fi atins prin aplicarea unguente speciale, dar numai la sfatul unui medic. Tratamentul ulciorul cu antibiotice orale poate fi necesara cu exceptia cazului în infectia se extinde la nivelul pleoapei sau spranceana. Pentru a scapa de disconfort, o persoana poate aplica comprese calde pentru ochii dumneavoastra, timp de 5-10 minute de trei ori pe zi. Daca nu un ulcior mare vindeca prin tratament ambulator, ulcior trebuie sa fie incizata de catre un medic. Pentru a preveni acest lucru, este important sa se spele pe maini frecvent cu apa si sapun, nu-l atingeti ochii si fata cu mâinile nespalate, nu utilizati împreuna cu altii, prosoape ochelari sau lentile de machiaj; machiajul nu ar trebui sa fie utilizat dupa depasirea termenului de valabilitate, se recomanda pentru a evita înot (unele bacterii si virusi pot fi raspândite în apa); haine, prosoape, fete de perna si orice altceva care ar putea intra în contact cu o persoana infectata ar trebui sa fie spalate si dezinfectate.

...