Subluxaţie


General sau altele | Ortopedie | Subluxaţie (Disease)


Descriere

În termeni simpli, o subluxatie (aka subluxatie vertebrala) este atunci când una sau mai multe dintre oasele coloanei vertebrale (vertebrele) se mute în afara pozitiei si a crea presiune asupra, sau irita nervii spinali. Nervii spinali sunt nervi care provin de la fiecare dintre oasele care sunt la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta presiune sau iritatie asupra nervilor provoaca defectarea acestor nervi, iar apoi interfera cu semnalele care calatoresc peste acesti nervi.

Sistemul nervos controleaza si coordoneaza toate functiile corpului. Daca va interfera cu semnalele care calatoresc peste nervi, parti ale corpului tau nu va primi mesajelele nervoase si nu va fi capabil sa functioneze la o capacitate de 100% din abilitatile lor înnascute. Cu alte cuvinte, o parte din corpul tau nu va lucra în mod corespunzator.

Cauze si factori de risc

Subluxatii, poate aparea în orice comuna, dar si prezentari nivelul de durere pot diferi foarte mult. Cauzele comune includ subluxatia traume (accidente, cum ar fi care se încadreaza, declansare, si poticnire, sunt cele mai frecvente traume), saraci postura sau obiceiuri (de conducere într-o masina sau de lucru la un computer pentru perioade lungi de timp a crea prea mult în flexie la nivelul coloanei vertebrale, care provoaca subluxatii), artrita sau boala (osteoartrita si artrita inflamatorie, cum ar fi guta, psoriazis, artrita reumatoida, si spondilita anchilozanta, duce la distrugerea în articulatii, în special cele de sustinere a greutatii) si sarcinii (hormoni, cum ar fi relaxinallows pentru hipermobilitate în articulatiilor pelvine si poate duce la tensiuni crescute si uzura anormala).

Diagnostic si Tratament

O deplasare semnificativa structurale vor fi vizibile pe X-ray, RMN sau CT, întrucât vertebrala subluxatia este un sindrom care implica inflamatie, miscare redusa si fluxul de sange compromisa si transmiterea nervoasa.

Este responsabilitatea medicului de chiropractic pentru a localiza subluxatii, si sa reduca sau sa le corecteze. Acest lucru se face printr-o serie de ajustari chiropractic în mod special concepute pentru a corecta subluxatii vertebrale la nivelul coloanei vertebrale. Chiropracticieni sunt numai profesionisti care au urmat ani de formare pentru a fi experti la corectarea subluxatii.

...