Abuz de substanţe


General sau altele | - Altele | Abuz de substanţe (Disease)


Abuzul de substante se refera de fapt la consumul excesiv si a dependentei fizice si / sau psihice de anumite substante medicamentoase, alcool, sau droguri care au efecte nocive fizice si psihologice si care afecteaza persoana, uneori iremediabil, si viata sociala si emotionala.

Oamenii de stiinta cred ca exista o diferenta între abuzul de substante si dependenta: abuzul este definit în principal în termeni de deteriorare a sanatatii individului si apoi modificarea vietii sociale, în timp ce pentru dependenta în prim plan sunt semnele si simptomele fizice ale consumului cronic.

Cauze si factori de risc

Abuzul de substante poate duce, in timp, la dependenta. Procesul are nevoie de ceva timp, dar din cauza dependen?ei necesita prima aparitie a tolerantei organismului la substanta administrata, toleranta care duce apoi la debutul de retragere. Abuzul de substante recunoaste mai multe cauze.

Cauzele sunt numeroase si variaza in functie de substantele care pot fi implicate în abuz: alcool, tutun, droguri, substante psihedelice, analgezice, si mai multe. Uneori se considera ca societatea este cea care împinge individul la abuz.

Consecintele pe termen lung ale abuzului: cancer pulmonar, cancer bucal, ciroza hepatica si carcinom, infectii sistemice si boli cu transmitere sexuala. Abuzul de substante este unul dintre factorii cel mai frecvent citati implicati în crime, violenta domestica si agresiunea împotriva copiilor.

Diagnostic si Tratament

Majoritatea consumatorilor de substante cred ca pot opri din utilizarea de droguri pe cont propriu, dar o majoritate care încearca, nu reusesc. Cercetarile arata ca pe termen lung drogurile modifica functia creierului si consolideaza compulsiile de a utiliza droguri. Aceasta dorinta continua chiar si dupa ce utilizarea de droguri se opreste.

Din cauza acestor pofte în curs de desfasurare, cea mai importanta componenta a tratamentului, de asemenea, numit de recuperare, este prevenirea recidivei. Tratarea abuzului de substante depinde atât persoana, cat si substanta folosita. În tratamentul comportamental, un consilier va ofera strategii pentru a face fata cu poftele de droguri si modalitati de a evita recidiva. Medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente, cum ar fi plasturii cu nicotina si metadona, pentru a controla simptomele de sevraj si poftele de droguri.

...