Moarte cardiacă subită


Piept | Cardiologie | Moarte cardiacă subită (Disease)


Descriere

Moarte subita cardiaca este o moarte rapida, naturala si neasteptate, care apar în prima ora de la debutul bolilor de inima la persoanele cu boli de inima cunoscute sau necunoscute. Nu sunt incluse în acest cadru decese instant si decese violente sunt excluse. Moartea subita de cauza cardiaca este de 80% din decesele subite la adulti. Clasificarea decese bruste de moarte subita este leziuni evidente ecologice; moarte subita cu modificari organice necaracteristice; moarte subita functionala cu pre-existente stare patologica; moarte subita prin inhibarea functionala; esentiala moarte subita functionala (autopsie alb).

Timp de debut a simptomelor la moarte, natura neasteptate, imprevizibile, prezenta sau antecedente de boli de inima; etiologie specifica.

Cauze si factori de risc

Cauzele sunt infarctul miocardic acut, cardiomiopatie ischemica si aritmii letale (maligne); disectie aortica secundar la degenerarea mixoid de mass-media aortice; anomalii coronariene (de corelare coronarian); alcoolism acut (inima sindrom de vacanta) si a consumului de droguri; alcoolism cronic (heroina); cardiomiopatie. Moartea subita de cauza cardiaca (SCD) este moartea naturala, rapida si neasteptata din cauze cardiace, care apar în timpul de o ora de la debutul simptomelor acute într-o persoana cu boli cardiace sau necunoscut.

Provoca moartea subita 20-30% din mortalitatea generala, exista doua vârfuri de incidenta. Primul vârf al incidentei este înregistrata între nastere si vârsta de 6 luni (sindromul mortii infantile subite). Al doilea vârf apare intre 45 si75 ani. Dupa 70 de ani a observat o incidenta mai mica de moarte subita. Mortalitatea subita este mai frecventa la barbati si incidenta este mai mare in tarile dezvoltate decât în cele în curs de dezvoltare.

SCD poate aparea la persoanele aparent sanatoase, prima manifestare si ultima a bolii (în special boala cardiaca ischemica) sau o persoana cu cardiomiopatie hipertrofica într-un moment neasteptat, aparitia de deces nu a fost precedata de o agravare a bolii progresiva de baza. factori nespecifici ereditare contribuie la risc pentru moartea subita, reprezentând predispozitie ereditara la boli de inima coronariene. Incidenta MSC este mai mare pentru negru decât alb.

Diagnostic si Tratament

MSC este o consecinta directa a stopului cardiac poate fi reversibil în cazul în care are loc imediat, înainte de încetarea definitiva a functiei creierului (moartea creierului) si alte functii (moartea biologica).

În cazul în care pacientul sa supravietuiasca pentru a fi transportat la spital, motiv pentru colapsul si moartea subita va trebui sa fie diagnosticat. Indiferent, ABC-ul de resuscitare vor fi re-evaluate. Cailor respiratorii, respiratie, si Circulatie (batai cardiace si a tensiunii arteriale), vor fi sustinute, precum si admiterea la o unitate de terapie intensiva este cel mai probabil.

Tes...