Sindromul morţii subite la sugar


General sau altele | Medicină de urgență | Sindromul morţii subite la sugar (Disease)


Descriere

Sindromul apare mai ales la sugari de la nastere pana la varsta de 6 luni, care afecteaza cea mai mare parte barbati si incidenta variaza între 0. 1 -0%. 3%. Doar 19% din decesele subite la copiii intre 1-13 ani de origine cardiaca, în timp ce între 14 si 21 de ani, 30% sunt cardiace. În 65% din cazuri, deoarece SMI a fost identificat, 80% fiind reprezentat de o origine ectopica a aortei unuia sau mai multor artere coronare. La copiii mai mari, mai mult de 75% din cazuri, SMI este atribuit la boli de inima.

Cauze si factori de risc

Infectia este principala cauza de moarte subita la copii, urmata de cauze cardiace. Mai mult de 50% din cauzele cardiace la copii în timpul antrenamentelor nu sunt prezinta aritmie pe o inima aparent normala la autopsie. Cauzele de moarte subita la copii au fost legate de o serie de boli cardiovasculare, care inlud: cardiomiopatie hipertrofica, miocardita, anomalii coronariene, sindrom WPW, sindrom QT lung si corectie chirurgicala pentru boli de inima congenitale, cum ar fi tetralogie Fallot sau transpunerea navelor de mare . Cauzele de moarte subita la sugari: 50% anomalii coronariene; Miocardita 0%; nr cauza 35%; Alte cauze 10%; hipertrofica cardiac de 5%. Cauzele de moarte subita la copii aparent sanatosi: cardiace, miocardita, cardiomiopatie hipertrofica, anomalii ale sistemului de conducere, fibroza miocardica; anomalii coronariene, infectii, hemoragii cerebrale, hemoragii abdominale, toxine, anomalii pulmonare.

Cel mai mare risc de moarte subita este considerata a fi pansamentul prea strâns al copilului si pozitionarea în pat cu fata în jos, mai ales atunci când copilul este febril; supraîncalzirea copilului este un factor de risc, copilul nu a dezvoltat inca mecanismele de reglare termica.

Diagnostic si Tratament

Rezultatele autopsiei nu sunt în masura sa confirme o cauza de deces, dar poate ajuta la cunostintele existente despre sindrom. Autopsiile poate fi impuse de lege, în caz de deces inexplicabil.

...